Bevestig uw aanmelding

U ontvangt nu een e-mailbericht van waaruit u uw aanmelding moet bevestigen. Zonder deze bevestiging ontvangt u niet dagelijks actuele en praktische informatie. Doe het gelijk even!

Stuur mij dagelijks actuele en praktische informatie
Bekijk alle diensten
7 sep 2012 Nieuws

Verbond van verzekeraars streeft naar collectieve oplossing overstromingsrisico

Het Verbond heeft kennis genomen van de introductie van de catastrofeverzekering van VEH en Neerlandse B.V. en wil graag meer weten over deze polis, zoals bereik en de doelgroep ervan.
  • Dagelijkse e-mail nieuwsbrief
  • Kennisbank met 1000+ artikelen
  • Rekenmodellen en downloads
  • Persoonlijk archief
  • Inclusief Permanent Actueel module!!

Het Verbond wil dat de overheid meewerkt dat verzekeraars een collectiviteit mogen organiseren voor het verzekeren van overstromingsschade.

Zestig miljoen euro per jaar is de gemiddelde schadekans, aldus het Verbond van verzekeraars. De te bieden limiet van verzekeraars zal dan in de regel toereikend zijn om alle gedupeerden te kunnen betalen. Alleen bij excessieve calamiteiten is een additioneel beroep op de overheid nodig. Dit scheelt de overheid ook kosten.

Private verzekeringsoplossingen?
Het Verbond heeft voor dertien beleidsterreinen factsheets gemaakt, die naar de programmacommissies van politiek Nederland zijn verstuurd. Op pagina 11 (link) vindt u het thema 'private verzekeringsoplossing voor overstromingsrisico'.

Lees hier het persbericht van de Vereniging Eigen Huis en Neerlandse B.V. om de catastrofeverzekering te introduceren.

 

Bron: Verbond van Verzekeraars

Lees ook…

Grotere kans op waterschade

De kans op woonhuisschade is de afgelopen jaren aanzienlijk toegenomen. In 2003 liep een woningeigenaar nog vijf procent kans op een opstalschade; in 2011 is dat gestegen naar 9,5 procent. De toename komt vooral door een sterke stijging van het aantal waterschaden. Dat meldt het Centrum voor Verzekeringsstatistiek (CVS) in het blad ‘Verzekerd!’.

Rubrieken

Dossiers

Opvoerdatum

7 sep 2012

Laatst gewijzigd

7 sep 2012

Adresgegevens

Fintool
Vlinderweg 2 | Unit 0.24
2623 AX Delft

Telefoon 085 - 111 89 99
Telefax 085 - 111 88 80
E-mail: info@fintool.nl

Fintool bv © 2003/2021. Alle rechten voorbehouden.
Lees graag de leveringsvoorwaarden en het privacy reglement.