Neem nu een abonnement op Fintool.nl
De betrouwbare vraagbaak voor financiële dienstverleners.
Abonneren Bekijk alle diensten
9 nov 2012 Nieuws

Belastingontwijking verhoging assurantiebelasting wellicht aangepakt door Weekers

Zie artikel: Assurantiebelasting toch per 1 januari 2013 omhoog
Weekers bekijkt belastingontwijking verhoging assurantiebelasting. Dit naar aanleiding van een eerder nieuwsbericht bij RTL. Daarin werd als 'tip' aangegeven dat door het vooruitbetalen van de verzekeringspremie (waar assurantiebelasting over verschuldigd is) het huidige verlaagde tarief zou gelden. De schatkist kan belastingontwijking echter niet hebben, concludeert Weekers, die eventueel aan een naheffing denkt.
  • Dagelijkse e-mail nieuwsbrief
  • Kennisbank met 1000+ artikelen
  • Rekenmodellen en downloads
  • Persoonlijk archief
  • Inclusief Permanent Actueel module!!

Het Verbond van Verzekeraars laat weten dat de ontwijking van de hogere kosten 'theoretisch' mogelijk is. Polissen die al langer dan een jaar lopen, zijn per maand opzegbaar. Wel wijst een woordvoerster er op dat vooral mensen met een 'lastig verzekerbaar risico' moeten uitkijken of ze als ze nog voor het eind van het jaar hun verzekering opzeggen, wel een verzekering met dezelfde voorwaarden kunnen krijgen bij dezelfde of een andere verzekeraar.

Over mogelijke maatregelen om het ontduiken van de hogere assurantiebelasting te voorkomen, wil de verzekeraarskoepel niets kwijt. 'We wachten het overleg met Weekers af.'

Bron: AD

 

Lees ook…

Assurantiebelasting toch per 1 januari 2013 omhoog

Staatssecretaris Weekers (FIN) stuurt een brief naar de Tweede Kamer betreffende het overgangsrecht verhoging assurantiebelasting.

Uw mening

 
Berend Tooms
3 okt 2012
Naheffen? Door wie dan en onder welke noemer.
Ik ben in ieder geval niet thuis. Word ik straks belast voor een paar euro ontbrekende assurantiebelasting. Of ik die nog even kan/wil incasseren. Hahahahahaha Het lijkt wellicht inmiddels wel zo, maar ik sta niet bij de belastingdienst op de loonlijst.
trouwens... in veel gevallen gaan verzekeraars er niet (meer) over. Hoe zit dat in de volmacht? Ik denk niet dat hier iets over genoemd is.
Ook denk ik niet dat verzekeraars het verschil, voor zover dat gaat ontstaan, voor eigen rekening gaan nemen, zoals nu soms (tijdelijk) wel het geval is bij de verhoging van de BTW van 19 naar 21%
Ik ben dus benieuwd.
 
Wilt u reageren? Log graag eerst in.

Rubrieken

Dossiers

Opvoerdatum

3 okt 2012

Laatst gewijzigd

9 nov 2012

Adresgegevens

Fintool

Telefoon 085 - 111 89 99
Telefax 085 - 111 88 80
E-mail: info@fintool.nl
KvK 27256668

Fintool bv © 2003/2024. Alle rechten voorbehouden.
Lees graag de leveringsvoorwaarden en het privacy reglement.