Neem nu een abonnement op Fintool.nl
De betrouwbare vraagbaak voor financiële dienstverleners.
Abonneren Bekijk alle diensten
5 okt 2012 Nieuws

Oudere kan waarde huis niet benutten

Oudere huizenbezitters hebben vrijwel geen mogelijkheden de overwaarde in hun koopwoning te verzilveren, terwijl zij dat geld steeds vaker nodig hebben om zorg van te betalen en hun dalende pensioen aan te vullen. Het aantal aanbieders van 'opeethypotheken' is de laatste jaren drastisch gedaald.
  • Dagelijkse e-mail nieuwsbrief
  • Kennisbank met 1000+ artikelen
  • Rekenmodellen en downloads
  • Persoonlijk archief
  • Inclusief Permanent Actueel module!!

Volgens het CBS hebben rond de 300.000 Nederlandse huishoudens een laag inkomen, maar een groot vermogen.

Tien jaar geleden waren er voor huizenbezitters volop mogelijkheden de overwaarde te verzilveren. Als gevolg van de kredietcrisis en een beperking van de hypotheekrenteaftrek zijn die de laatste jaren opgedroogd. Tegelijkertijd krimpen de pensioenen en stijgen de zorgkosten.

De rijksoverheid heeft de Taskforce Verzilveren opgericht. Deze groep deskundigen en belanghebbenden moet de financiële wensen van gepensioneerden in kaart brengen en nieuwe manieren bedenken waarop zij hun overwaarde kunnen vrijspelen.
 

Bron: VK

 

Lees ook…

Overwaarde benutten vaak onmogelijk

Volgens Vereniging Eigen Huis (VEH) kunnen ouderen moeilijk hun huis te verkopen om op die manier hun zorgkosten te betalen.

Uw mening

 
Gerrit Hallema
5 okt 2012
Duokoop is ook toepasbaar bij senioren
 
Gerrit Hallema
5 okt 2012
Ben sinds kort ook Duokoopadviseur.
Hierbij wordt een woningaankoop met erfpacht en met NHG zekerheid ingeregeld, waardoor er (met de NHG zekerheid en lagere rente), een betere haalbaarheid is voor woningaankoop bij een grotere groep.
In tegenstelling met de publieke erfpacht word bij deze particulieren erfpacht zijn regels beter geregeld ten gunste van de koper en vastgelegd in de notarieel akte.
Belangrijk bij deze combinatiekoop, is dat de adviseur minimaal op niveau van de Hypothecaire Planner werkt, daar er een ruime kennis van alle betrokken regelgeving nodig is. Maar het is wel een tool ten voordelen van client werkt en de mogelijk een doorstart in de woningmarkt kan leveren.
 
Wilt u reageren? Log graag eerst in.

Rubrieken

Dossiers

Opvoerdatum

5 okt 2012

Laatst gewijzigd

5 okt 2012

Adresgegevens

Fintool
Vlinderweg 2 | Unit 0.24
2623 AX Delft

Telefoon 085 - 111 89 99
Telefax 085 - 111 88 80
E-mail: info@fintool.nl
KvK 27256668

Fintool bv © 2003/2022. Alle rechten voorbehouden.
Lees graag de leveringsvoorwaarden en het privacy reglement.