Bevestig uw aanmelding

U ontvangt nu een e-mailbericht van waaruit u uw aanmelding moet bevestigen. Zonder deze bevestiging ontvangt u niet dagelijks actuele en praktische informatie. Doe het gelijk even!

Stuur mij dagelijks actuele en praktische informatie
Bekijk alle diensten
8 okt 2012 Nieuws

'Banken moeten restschuld meefinancieren'

Banken moeten een eventuele restschuld na een woningverkoop meefinancieren in een nieuwe hypotheek. Die oproep doen Vereniging Eigen Huis en De Hypotheker op RTL Z. Banken hebben beloofd de restschuld mee te financieren, maar in de praktijk blijkt dat niet te gebeuren.
  • Dagelijkse e-mail nieuwsbrief
  • Kennisbank met 1000+ artikelen
  • Rekenmodellen en downloads
  • Persoonlijk archief
  • Inclusief Permanent Actueel module!!

Meefinanciering restschuld op nieuwe woning vaak niet mogelijk
Hans André de la Porte van de Vereniging Eigen Huis en Bas Millenaar van De Hypotheker tonen zich in "De Kijker" ontevreden over de gang van zaken dat banken veelal niet bereid zijn een restschuld mee te financieren.

"Daar maken we ons er echt kwaad over. Wij zien gevallen waarbij dat op een buitengewoon verantwoorde manier wel zou kunnen en waar banken toch gewoon nee zeggen. Mensen worden dan opgezadeld met een persoonlijke lening tegen een veel hoger rentepercentage terwijl het ook tegen het lagere rentepercentage van de hypotheek zou kunnen", aldus De la Porte.

Bron: RTL nieuws
 

Lees ook…

Restschuldfinanciering

In een brief van 18 september jl. heeft Weekers de Kamer antwoorden gegeven wat mogelijk is om restschuld tijdelijk mee te financieren met de nieuwe hypotheek.

Helft woningbezitters eindigen met restschuld

Ruim de helft van de Nederlandse woningbezitters met een hypotheek houdt aan het eind van de looptijd een restschuld over. Dat blijkt, volgens De Pers, uit onderzoek van Delta Lloyd, uitgevoerd door MarketResponse.

Rubrieken

Dossiers

Opvoerdatum

8 okt 2012

Laatst gewijzigd

8 okt 2012

Adresgegevens

Fintool
Vlinderweg 2 | Unit 0.24
2623 AX Delft

Telefoon 085 - 111 89 99
Telefax 085 - 111 88 80
E-mail: info@fintool.nl

Fintool bv © 2003/2019. Alle rechten voorbehouden.
Lees graag de leveringsvoorwaarden en het privacy reglement.