Bevestig uw aanmelding

U ontvangt nu een e-mailbericht van waaruit u uw aanmelding moet bevestigen. Zonder deze bevestiging ontvangt u niet dagelijks actuele en praktische informatie. Doe het gelijk even!

Stuur mij dagelijks actuele en praktische informatie
Bekijk alle diensten
1 nov 2012 Nieuws

ING en ABN Amro komen met 'contactloos' betaalpasje

Medio 2013 krijgen klanten van ING en ABN Amro een betaalpas waarmee 'contactloos' betaald kan worden. De pas hoeft dan niet meer in de betaalautomaat, maar door de pas tegen het apparaat aan te houden kan snel afgerekend worden, zonder een pincode in te hoeven voeren.
  • Dagelijkse e-mail nieuwsbrief
  • Kennisbank met 1000+ artikelen
  • Rekenmodellen en downloads
  • Persoonlijk archief
  • Inclusief Permanent Actueel module!!

Net als bij reguliere pinbetalingen worden betaalgegevens bij contactloze betalingen beveiligd uitgewisseld met de betaalautomaat.

ABN AMRO en de ING hebben onafhankelijk van elkaar succesvolle proeven gedaan met contactloos betalen. `Consumenten en winkeliers waarderen het gemak en de snelheid van deze manier van betalen enorm. Er is behoefte aan betaalproducten die gemak en efficientie bevorderen,' aldus Gijs Schreuder, directeur particulier betalingsverkeer van ABN AMRO. Hoewel het aantal pinbetalingen is toegenomen, vindt nog steeds 63% van alle betalingen bij toonbankinstellingen (detailhandel, horeca, benzinestations) met contant geld plaats. Arjan Bol, directeur Betalen van de ING: `We verwachten dat deze snelle en gemakkelijke manier van betalen ervoor zorgt dat kleine bedragen steeds minder met contant geld worden afgerekend. Dat past in het streven van banken en winkeliers naar een veiliger en efficienter betalingsverkeer.'

Het contactloos betalen zal alleen mogelijk zijn voor kleine bedragen (naar verwachting tussen de €10 en €25). Tevens zal een beperking aangebracht worden in het aantal betalingen per dag.

Contactloze pas
De verwerking van de betaling gaat op dezelfde manier als bij een transactie waarbij de pas in de automaat wordt gestoken. De betaling wordt gewoon van de betaalrekening afgeboekt.

 

Bron: De Volkskrant

 

Rubrieken

Dossiers

Opvoerdatum

31 okt 2012

Laatst gewijzigd

1 nov 2012

Adresgegevens

Fintool
Vlinderweg 2 | Unit 0.24
2623 AX Delft

Telefoon 085 - 111 89 99
Telefax 085 - 111 88 80
E-mail: info@fintool.nl

Fintool bv © 2003/2021. Alle rechten voorbehouden.
Lees graag de leveringsvoorwaarden en het privacy reglement.