Bevestig uw aanmelding

U ontvangt nu een e-mailbericht van waaruit u uw aanmelding moet bevestigen. Zonder deze bevestiging ontvangt u niet dagelijks actuele en praktische informatie. Doe het gelijk even!

Stuur mij dagelijks actuele en praktische informatie
Bekijk alle diensten
21 dec 2012 Nieuws

BKR stuurt brief aan minister Bussemaker omtrent registreren studieschulden

Eerder deze week stuurde BKR minister Bussemaker een brief om haar standpunt rondom over het registreren van studieschulden te verduidelijken. Nieuwsfeiten: •BKR pleit voor positief registreren studieschulden •Huishoudens met een studieschuld hebben vaak ook andere schulden •BKR onderschrijft dat de studielening geen consumptief krediet is, maar het is wel een lening. •Onder HBO en WO afgestudeerden stijgt het percentage van mensen met een achterstand om rekeningen terwijl lagere- en middelbare opleidingsniveaus een daling laten zien
  • Dagelijkse e-mail nieuwsbrief
  • Kennisbank met 1000+ artikelen
  • Rekenmodellen en downloads
  • Persoonlijk archief
  • Inclusief Permanent Actueel module!!

BKR pleit voor het positief registeren van studieleningen onder een aparte codering. Hiermee worden ze niet gezien als een consumptieve schuld, maar is het wel zichtbaar voor kredietverstrekkers die een inkomsten-lastenberekening maken. Hierdoor kunnen kredietverstrekkers verantwoord geld uitlenen en voorkomen dat consumenten te maken krijgen met te hoge maandelijkse lasten.
 
De volledige brief is hier te downloaden (pdf, 15 pagina's).
 

Bron: BKR

 

Lees ook…

Studentenleningen moeten bij het Bureau Krediet Registratie worden aangemeld

Hiervoor pleit de algemeen directeur Peter van den Bosch van het BKR. In een uitgebreid interview in het FD (publicatie in FD morgen) geeft de directeur argumenten voor registratie van studentenleningen. Toekomstige geldzorgen kunnen daarmee worden voorkomen en kredietverleners krijgen beter zicht op de financiële situatie van pas afgestudeerden. Dat is bijvoorbeeld van belang bij het wel of niet toekennen van een hypotheek, aldus Van den Bosch.

Uw mening

 
I.E. van der Leeden
21 dec 2012
Het is wel de zoveelste beperking voor starters op de hypotheekmarkt. BKR lijkt zich weinig aan te trekken van de malaise op de woningmarkt en de ernstige gevolgen voor de Nederlandse Economie. Je kunt alles wel (over-)reguleren maar het voegt allemaal niets toe aan het herstel van de economische situatie. Sterker ook, het doet daar sterk aan af zodat de problemen bij BKR vanzelf straks zichtbaar worden.
 
Wilt u reageren? Log graag eerst in.

Rubrieken

Dossiers

Opvoerdatum

20 dec 2012

Laatst gewijzigd

21 dec 2012

Adresgegevens

Fintool
Vlinderweg 2 | Unit 0.24
2623 AX Delft

Telefoon 085 - 111 89 99
Telefax 085 - 111 88 80
E-mail: info@fintool.nl

Fintool bv © 2003/2020. Alle rechten voorbehouden.
Lees graag de leveringsvoorwaarden en het privacy reglement.