Bevestig uw aanmelding

U ontvangt nu een e-mailbericht van waaruit u uw aanmelding moet bevestigen. Zonder deze bevestiging ontvangt u niet dagelijks actuele en praktische informatie. Doe het gelijk even!

Stuur mij dagelijks actuele en praktische informatie
Bekijk alle diensten
4 jan 2013 Nieuws

Onvoldoende doorvragen bij invullen aanvraagformulier kost adviseur geld

Beroepsaansprakelijkheid verzekeringstussenpersoon. Arbeidsongeschiktheidsverzekering. De tussenpersoon heeft naar maatstaven van zorgvuldigheid niet zonder meer mogen vertrouwen op de juistheid van de door de verzekeringnemer genoemde inkomensgegevens ten behoeve van de verzekeringsaanvraag. Er is met billijkheidscorrectie 75% eigen schuld.
  • Dagelijkse e-mail nieuwsbrief
  • Kennisbank met 1000+ artikelen
  • Rekenmodellen en downloads
  • Persoonlijk archief
  • Inclusief Permanent Actueel module!!

"Van een redelijk bekwaam en redelijk handelend assurantietussenpersoon mocht in dit geval worden verwacht dat hij nader zou onderzoeken of de door de [ geïntimeerde sub 2 ] genoemde inkomensbedragen (veronderstellenderwijze aangenomen dat [ geïntimeerde sub 2 ] die bedragen heeft genoemd) juist waren, en zo ja, uit welke bron dat inkomen dan genoten was. Van een redelijk bekwaam en redelijk handelend assurantietussenpersoon mocht immers worden verwacht, mede gelet op de inrichting van het aanvraagformulier, dat hij zou begrijpen dat deze informatie mogelijk relevant zou zijn voor de verzekeraar bij de acceptatie van de verzekering.
Nu niet is betwist dat [ A ] een dergelijk onderzoek niet heeft gedaan, heeft hij onzorgvuldig gehandeld jegens [ geïntimeerden ], hetgeen meebrengt dat Adviseur toerekenbaar is tekortgeschoten in de nakoming van haar verplichtingen jegens [ geïntimeerden ]"


 Lees hier volledige uitspraak.

Rubrieken

Dossiers

Opvoerdatum

3 jan 2013

Laatst gewijzigd

4 jan 2013

Adresgegevens

Fintool
Vlinderweg 2 | Unit 0.24
2623 AX Delft

Telefoon 085 - 111 89 99
Telefax 085 - 111 88 80
E-mail: info@fintool.nl

Fintool bv © 2003/2021. Alle rechten voorbehouden.
Lees graag de leveringsvoorwaarden en het privacy reglement.