Bevestig uw aanmelding

U ontvangt nu een e-mailbericht van waaruit u uw aanmelding moet bevestigen. Zonder deze bevestiging ontvangt u niet dagelijks actuele en praktische informatie. Doe het gelijk even!

Stuur mij dagelijks actuele en praktische informatie
Bekijk alle diensten
10 jan 2013 Nieuws

Kifid uitspraak over annuleringskosten voor hypotheekofferte die niet doorging

Consument heeft zich in het kader van de financiering van een nieuw te bouwen woning tot de bank gewend. De bank heeft vervolgens een offerte uitgebracht welke door consument en zijn partner is ondertekend. Consument heeft de offerte geannuleerd en de bank heeft annuleringskosten in rekening gebracht. De consument verkeerde in de veronderstelling dat hij de offerte vrijblijvend kon ondertekenen en dat de adviseur hem expliciet op de consequenties van ondertekening had moeten wijzen.
  • Dagelijkse e-mail nieuwsbrief
  • Kennisbank met 1000+ artikelen
  • Rekenmodellen en downloads
  • Persoonlijk archief
  • Inclusief Permanent Actueel module!!

De Commissie is van oordeel dat de bepaling over de annuleringskosten in de offerte dusdanig helder en precies is geformuleerd dat de normaal oplettende en zorgvuldige consument in staat moet zijn de inhoud en strekking hiervan te begrijpen. Het feit dat consument de offerte heeft ondertekend zonder eerst kennis te nemen van de inhoud hiervan, betekent niet dat hij zich met vrucht kan beroepen op de onbekendheid van de inhoud hiervan. Evenmin is er sprake van een bijzondere zorgplicht van de adviseur, daarin bestaande dat de adviseur de consument in verband met de omstandigheden van het geval expliciet op de annuleringskosten had moeten wijzen.

De vordering wordt afgewezen.

Klik hier voor uitspraak.

Bron: Kifid

 

Noot redactie: Het is uiteraard altijd verstandig om relatie bij de desbetreffende alinea nog een extra paraaf te laten zetten.

Lees ook…

Annuleringskosten hypotheek aftrekbaar?

Een belastingplichtige accepteert een offerte voor een lening. Hij kan binnen zes maanden van de offerte afzien tegen vergoeding van annuleringskosten. De belastingplichtige sluit een lening af bij een andere bank en moet annuleringskosten betalen.

Uw mening

 
Harry Waaijenberg
10 jan 2013
Terecht. Natuurlijk had de adviseur hier ook wel duidelijker in moeten zijn, maar de grootste verantwoording ligt toch gewoon bij de consument. Die moeten ook KIJKEN wat ze doen, en niet achteraf alleen maar de financiele wereld de schuld geven.
 
Wilt u reageren? Log graag eerst in.

Rubrieken

Dossiers

Opvoerdatum

10 jan 2013

Laatst gewijzigd

10 jan 2013

Adresgegevens

Fintool
Vlinderweg 2 | Unit 0.24
2623 AX Delft

Telefoon 085 - 111 89 99
Telefax 085 - 111 88 80
E-mail: info@fintool.nl

Fintool bv © 2003/2019. Alle rechten voorbehouden.
Lees graag de leveringsvoorwaarden en het privacy reglement.