Bevestig uw aanmelding

U ontvangt nu een e-mailbericht van waaruit u uw aanmelding moet bevestigen. Zonder deze bevestiging ontvangt u niet dagelijks actuele en praktische informatie. Doe het gelijk even!

Stuur mij dagelijks actuele en praktische informatie
Bekijk alle diensten
18 feb 2013 Nieuws

Nederlanders kiezen massaal voor rijtjeshuis

In Nederland wonen de meeste mensen in rijtjeshuizen. In geen enkel ander Europees land woont er een groter percentage in een rijtjeswoning. Dat blijkt uit cijfers van Eurostat, de databank van de Europese Unie.
  • Dagelijkse e-mail nieuwsbrief
  • Kennisbank met 1000+ artikelen
  • Rekenmodellen en downloads
  • Persoonlijk archief
  • Inclusief Permanent Actueel module!!

Zes op de tien Nederlanders woont in een rijtjeswoning, zo blijkt uit de cijfers. Alleen in Ierland en het Verenigd Koningkrijk zijn in een rij staande woningen vergelijkbaar populair. "Een rijtjeswoning is deel van onze cultuur. Er is wel markt voor appartementen in flats, maar veel mensen willen toch graag een woning met een tuintje. Dat is het referentiekader'', legt Kees Dol uit. Hij werkt bij het Onderzoeksinstituut OTB van de TU Delft, dat zich richt op wonen en bouwen. Volgens Dol willen veel mensen eengezinswoningen, die vaak ruimer zijn dan appartementen in een flat. ,,De flats in Nederland zijn vaak niet heel ruim.'' Ook daar woont zestig procent van de bevolking in een tussenwoning. Nog geen twintig procent van de Nederlanders woont in een vrijstaande- of flatwoning.

Er zijn landen zoals, Ierland en Noorwegen waar dat percentage nog lager is. In de meeste landen wonen relatief veel meer mensen in een appartement dan in een flat. De hoogste percentages zijn te vinden in het voormalige Oostblok, met Letland als koploper (65,4 procent).

Bron: NVM

 

Rubrieken

Dossiers

Opvoerdatum

18 feb 2013

Laatst gewijzigd

18 feb 2013

Adresgegevens

Fintool
Vlinderweg 2 | Unit 0.24
2623 AX Delft

Telefoon 085 - 111 89 99
Telefax 085 - 111 88 80
E-mail: info@fintool.nl

Fintool bv © 2003/2019. Alle rechten voorbehouden.
Lees graag de leveringsvoorwaarden en het privacy reglement.