Bevestig uw aanmelding

U ontvangt nu een e-mailbericht van waaruit u uw aanmelding moet bevestigen. Zonder deze bevestiging ontvangt u niet dagelijks actuele en praktische informatie. Doe het gelijk even!

Stuur mij dagelijks actuele en praktische informatie
Bekijk alle diensten
23 jul 2013 Helpdesk

Ontslag hoofdelijke aansprakelijkheid wegens scheiding, financieringsopzet?

Helpdeskvraag
De redactie van Fintool beantwoord ook vragen van abonnees. Voorbeelden van interessante cases komen regelmatig in de nieuwsbrief omdat deze vaak voor veel lezers interessant zijn. Hier een casus over 'Ontslag hoofdelijke aansprakelijkheid wegens echtscheiding'.

Alleen abonnees van Fintool hebben toegang tot dit onderdeel. Log graag in of neem een abonnement.

Dit artikel bevat 367 woorden

  • Dagelijkse e-mail nieuwsbrief
  • Kennisbank met 1000+ artikelen
  • Rekenmodellen en downloads
  • Persoonlijk archief
  • Inclusief Permanent Actueel module!!

Lees ook…

Annuïteiten hypotheek bij echtscheiding

Klanten gaan dit jaar uit elkaar en mijnheer wenst er te blijven wonen. Er is nog geen getekend convenant. Huidige hypotheek is EUR 100.000 (waarvan 50k aflosvrij). De hypotheek bestond al op 1 januari 2001. Nieuwe hypotheek wordt gedeeltelijk annuïteiten (50k) en deels aflosvrij (50k). Mag de annuïteitenhypotheek opnieuw 30 jaar lopen ivm lagere maandlast voor klant of moet deze verplicht de maximale einddatum hebben van de huidige box 1 schuld? ------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Landelijk uniforme werkwijze Verdelen en Verrekenen (met checklisten)

Per 1 april 2013 geldt binnen de Rechtspraak een landelijk uniforme werkwijze Verdelen en Verrekenen voor de afhandeling van de vermogensrechtelijke kant bij of na een echtscheiding. Het gaat bijvoorbeeld om de verdeling of verrekening van bankrekening(en), een huis, de hypotheek, verzekeringspolissen en schulden. Als downloads zijn diverse checklisten beschikbaar.

'Uitkoop' partner eigen woning bij echtscheiding

Het komt in de praktijk geregeld voor dat bij echtscheiding één van beide partners in de woning blijft wonen. Voor zover de vertrekkende partner recht heeft op de waarde van de woning zal deze “uitgekocht” moeten worden.

Geen oplossing voor echtscheidingshypotheken

Antwoorden van minister Blok (Wonen en Rijksdienst) en staatssecretaris Weekers (Fin) op de vragen van de Kamerleden Knops en Omtzigt (CDA) over de problemen als gevolg van de huidige regelgeving met betrekking tot hypotheekrenteaftrek die kunnen optreden voor mensen met een eigen woning die in scheiding liggen.

Rubrieken

Dossiers

Opvoerdatum

5 apr 2013

Laatst gewijzigd

23 jul 2013

Adresgegevens

Fintool
Vlinderweg 2 | Unit 0.24
2623 AX Delft

Telefoon 085 - 111 89 99
Telefax 085 - 111 88 80
E-mail: info@fintool.nl

Fintool bv © 2003/2019. Alle rechten voorbehouden.
Lees graag de leveringsvoorwaarden en het privacy reglement.