Bevestig uw aanmelding

U ontvangt nu een e-mailbericht van waaruit u uw aanmelding moet bevestigen. Zonder deze bevestiging ontvangt u niet dagelijks actuele en praktische informatie. Doe het gelijk even!

Stuur mij dagelijks actuele en praktische informatie
Bekijk alle diensten
22 apr 2013 Nieuws

Teulings (CPB): verlaag maximum leenbedrag niet

De (vertrekkende) directeur van het Centraal Planbureau stelt in interviews met De Telegraaf en Het Financieele Dagblad dat de aanscherping van de hypotheekregels in de ijskast moeten. Zolang de malaise op de huizenmarkt aanhoudt, is het onverstandig om het maximale leenbedrag bij de aankoop van een woning te verlagen, zegt hij in de interviews.
  • Dagelijkse e-mail nieuwsbrief
  • Kennisbank met 1000+ artikelen
  • Rekenmodellen en downloads
  • Persoonlijk archief
  • Inclusief Permanent Actueel module!!

,,Om dat te doen tijdens een huizenprijscrisis is minder gelukkig. Het gevolg is dat huizenprijzen nog verder onder druk komen te staan.''

Overigens zou Teulings het verstandig vinden om 'spijkerhard vast te leggen' dat de beperking van de hypothecaire financiering weer wordt opgepakt als de huizenprijzen niet langer dalen.

Eind deze maand vetrekt Teulings (54) als directeur bij het CPB. Hij werd in 2006 benoemd voor de termijn van 7 jaar. Een opvolger is nog niet bekend.

 

Bron: De Telegraaf / FD

Uw mening

 
I.E. van der Leeden
22 apr 2013
De voorgenomen beperking van de loan-to-value naar 100% is zowel voor starters en doorstromers zeer beperkend en zal inderdaad de problemen op de woningmarkt alleen maar vergroten. Het is niet onverstandig dat de politiek zich realiseert dat de woningmarkt in NL op veel essentiele punten niet goed te vergelijken is met omringende landen en dat het nastreven van een nog lagere l-t-v in de toekomst weinig realistisch is. De verschillen in belastingheffing, belastingaftrek, financieringshoogte, subsidieregelingen (m..n. ook in het verleden) tussen Nederland en andere landen vragen m.i. om een meer doortastende houding v.d. overheid en veel minder om maar zo veel mogelijk overhoop te halen op de woningmarkt en daarmee gevolg te geven aan allerlei dubieuze doelstellingen die de Europese commissie en het IMF voor ogen hebben.
 
Wilt u reageren? Log graag eerst in.

Rubrieken

Dossiers

Opvoerdatum

22 apr 2013

Laatst gewijzigd

22 apr 2013

Adresgegevens

Fintool
Vlinderweg 2 | Unit 0.24
2623 AX Delft

Telefoon 085 - 111 89 99
Telefax 085 - 111 88 80
E-mail: info@fintool.nl

Fintool bv © 2003/2021. Alle rechten voorbehouden.
Lees graag de leveringsvoorwaarden en het privacy reglement.