Bevestig uw aanmelding

U ontvangt nu een e-mailbericht van waaruit u uw aanmelding moet bevestigen. Zonder deze bevestiging ontvangt u niet dagelijks actuele en praktische informatie. Doe het gelijk even!

Stuur mij dagelijks actuele en praktische informatie
Bekijk alle diensten
29 apr 2013 Nieuws

Rialto biedt mogelijkheid tot verzekeren leegstaande panden

Door de economische crisis neemt het aantal leegstaande panden toe. Deze ontwikkeling doet zich zowel bij bedrijfsmatig onroerend goed als bij particuliere woningen voor. Leegstaande panden zijn bijzonder kwetsbaar voor brandstichting. Reden voor verzekeringsmaatschappijen om steeds terughoudender te zijn om deze panden te (blijven) verzekeren. Rialto Verzekeringen en BAVAM, beide handelsnamen van de Verenigde Assurantiebedrijven Nederland N.V. (VAN), hebben onlangs een groot onderzoek gehouden onder assurantiebemiddelaars, waaruit de conclusie getrokken mag worden dat steeds meer leegstaande panden onverzekerd zijn. Deze uitkomst is aanleiding voor de VAN om een verzekering voor leegstaande panden in haar assortiment op te nemen.
  • Dagelijkse e-mail nieuwsbrief
  • Kennisbank met 1000+ artikelen
  • Rekenmodellen en downloads
  • Persoonlijk archief
  • Inclusief Permanent Actueel module!!

Consument in een spagaat
Mr. L. van Duijse, manager VAN en verantwoordelijk voor zowel Rialto Verzekeringen als BAVAM: “Er staan veel woningen leeg als gevolg van het feit dat in het verleden woningen zijn aangekocht zonder dat de oude woning eerst was verkocht. Leegstand moet ingevolge de polisvoorwaarden worden gemeld aan de verzekeraar. Steeds vaker komt het voor dat de verzekeringsmaatschappij slechts beperkt bereid is de verzekering bij leegstand voort te zetten. In de meeste gevallen zijn verzekeraars niet bereid om leegstand te verzekeren voor een periode langer dan één of twee jaar. Van de financieel adviseurs krijgen wij dan ook steeds meer signalen dat dit soort risico’s niet of zeer moeilijk verzekerbaar zijn.

Particulieren maar ook ondernemers komen hierdoor  in een moeilijke situatie. Een verzekering is uiteindelijk bedoeld om de financiële positie van particulieren en bedrijven te beschermen én in geval van een hypotheek te voldoen aan de eisen van de geldverstrekker. Juist voor dit soort situaties is Rialto Verzekeringen opgericht. Wij bieden oplossingen voor risico’s die andere aanbieders niet kunnen of willen accepteren”.

Geheel in lijn met de overige producten van Rialto biedt de verzekering voor leegstaande panden een oplossing voor mensen die anders problemen zouden kunnen krijgen met, in dit geval, de hypotheek-verstrekker. Vooralsnog wordt dan ook uitsluitend een brand-/ stormdekking geboden, waarbij als verzekerd bedrag de verkoopwaarde geldt.

Voor bedrijfspanden wordt altijd een offerte ´op maat´ afgegeven na inspectie van het pand. In principe geldt hiervoor dezelfde dekking als bij particuliere panden, maar  geldt als verzekerd bedrag de verkoopwaarde óf de casco-waarde.  

In het geval er sprake is van enige vorm van leegstandsbeheer, zoals  tijdelijke verhuur,  anti-kraak of regelmatig controle van het pand,  kunnen voor zowel particuliere als zakelijke panden aangepaste condities worden afgegeven.

Bron: Rialto

Lees ook…

Hoger inbraak en brandrisico in leegstaande panden

Leegstaande woningen en gebouwen vormen een verhoogd risico op schade door vernieling, inbraak of brand. Bovendien is die schade bij leegstand niet altijd (volledig) verzekerd. Het Verbond vind het belangrijk ondernemers daarvan bewust te maken en geeft preventietips.

300 duizend woningen staan leeg

Op 1 januari 2011 stonden van de 7,2 miljoen woningen 300 duizend woningen leeg. Dat is circa 5 procent van de woningen. Een op de zeven leegstaande woningen is amper tien jaar oud.

Antwoorden op kamervragen naar aanleiding van artikel '300 duizend woningen staan leeg'

Mevrouw mr. drs. J.W.E. Spies vindt het aantal van 300 duizend leegstaande woningen niet verontrustend.

Rubrieken

Dossiers

Opvoerdatum

29 apr 2013

Laatst gewijzigd

29 apr 2013

Adresgegevens

Fintool
Vlinderweg 2 | Unit 0.24
2623 AX Delft

Telefoon 085 - 111 89 99
Telefax 085 - 111 88 80
E-mail: info@fintool.nl

Fintool bv © 2003/2017. Alle rechten voorbehouden.
Lees graag de leveringsvoorwaarden en het privacy reglement.