Bevestig uw aanmelding

U ontvangt nu een e-mailbericht van waaruit u uw aanmelding moet bevestigen. Zonder deze bevestiging ontvangt u niet dagelijks actuele en praktische informatie. Doe het gelijk even!

Stuur mij dagelijks actuele en praktische informatie
Bekijk alle diensten
2 mei 2013 Nieuws

Veel nieuwbouw 'te krap' gebouwd

Veel nieuwbouwwoningen ontberen net dat beetje extra ruimte dat het wonen comfortabel maakt. Tot die conclusie komen de Adviescommissies Wonen op basis van hun advieswerk in 2012. De huizen zijn smal en de entree biedt weinig ruimte voor de kinderwagen, rollator of kapstok. Ook de gang, berging en slaapkamers zijn niet royaal bemeten waardoor ze moeilijk in te delen zijn.
  • Dagelijkse e-mail nieuwsbrief
  • Kennisbank met 1000+ artikelen
  • Rekenmodellen en downloads
  • Persoonlijk archief
  • Inclusief Permanent Actueel module!!

De koepelorganisatie VACpunt Wonen houdt elk jaar een jaarlijkse enquête onder het landelijke netwerk van Adviescommissies Wonen.

Top 5
De top 5 over 2012 ziet er als volgt uit:

  1. Afmetingen
  2. Toegankelijkheid/doorgankelijkheid deuren
  3. Berging en bergruimte
  4. Indeling
  5. Installaties, vooral ventilatie

Adviescommissies Wonen
De Adviescommissies Wonen zetten zich in voor de praktische bruikbaarheid van de woning en de wijk. Het gaat daarbij niet zozeer om de techniek, maar om zaken als een logische en praktische indeling van een huis, voldoende ruimte, goed schoon te maken en te openen ramen en praktische installaties. De Adviescommissies Wonen zijn in 228 gemeenten in Nederland actief.

 

Bron: VACpunt Wonen

 

Lees ook…

Orderportefeuille burgerlijke en utiliteitsbouw bereikt historisch dieptepunt

In maart is de orderportefeuille in de burgerlijke en utiliteitsbouw met 0,2 maand afgenomen en is hierdoor de werkvoorraad op 5,1 maanden uitgekomen. In de woningbouw is de werkvoorraad door een daling van 0,2 maand uitgekomen op 5,1 maanden, terwijl deze in de utiliteitsbouw met 0,3 maand is gedaald naar 5 maanden. Zowel in de woning- als in de utiliteitsbouw is hiermee het laagste niveau bereikt sinds het begin van de conjunctuurmeting in 1986.

Rubrieken

Dossiers

Opvoerdatum

2 mei 2013

Laatst gewijzigd

2 mei 2013

Adresgegevens

Fintool
Vlinderweg 2 | Unit 0.24
2623 AX Delft

Telefoon 085 - 111 89 99
Telefax 085 - 111 88 80
E-mail: info@fintool.nl

Fintool bv © 2003/2021. Alle rechten voorbehouden.
Lees graag de leveringsvoorwaarden en het privacy reglement.