Bevestig uw aanmelding

U ontvangt nu een e-mailbericht van waaruit u uw aanmelding moet bevestigen. Zonder deze bevestiging ontvangt u niet dagelijks actuele en praktische informatie. Doe het gelijk even!

Stuur mij dagelijks actuele en praktische informatie
Bekijk alle diensten
16 mei 2013 Nieuws

Independer neemt scores Eerlijke Bankwijzer in vergelijking mee

De Eerlijke Bankwijzer vergelijkt de elf belangrijkste aanbieders van particuliere betaal- en spaarrekeningen op de Nederlandse markt op duurzaamheid. De Eerlijke Bankwijzer is een initiatief van Oxfam Novib, Amnesty International, Milieudefensie, FNV, Dierenbescherming en IKV Pax Christi
  • Dagelijkse e-mail nieuwsbrief
  • Kennisbank met 1000+ artikelen
  • Rekenmodellen en downloads
  • Persoonlijk archief
  • Inclusief Permanent Actueel module!!

Vanaf vandaag kunnen consumenten die spaarrekeningen en deposito’s vergelijken op Independer.nl, zien hoe goed banken scoren volgens Eerlijke Bankwijzer. Independer.nl is daarmee de eerste financiële vergelijkingssite die deze informatie in de vergelijking betrekt.

Sinds 2009 vergelijkt Eerlijke Bankwijzer het maatschappelijk beleid en de investerings- en financieringspraktijk van de belangrijkste aanbieders van betaal- en spaarrekeningen op de Nederlandse markt. De beoordelingen worden in de vorm van scores gepubliceerd op Eerlijke Bankwijzer. Met het overnemen en weergeven van de scores biedt Independer.nl consumenten de mogelijkheid banken ook op hun ethische gedrag te vergelijken.

Scores op thema
Eerlijke Bankwijzer onderzoekt banken op de tien belangrijkste internationale duurzaamheidsthema’s. Voor een bruikbare weergave in de vergelijking van Independer.nl zijn de scores op deze tien thema’s teruggebracht naar drie hoofdthema’s: mens, milieu en bedrijfsvoering. Hoe beter een bank op deze thema’s wordt beoordeeld, hoe hoger de score.

Bron: Independer / Eerlijke Bankwijzer

Rubrieken

Dossiers

Opvoerdatum

16 mei 2013

Laatst gewijzigd

16 mei 2013

Adresgegevens

Fintool
Vlinderweg 2 | Unit 0.24
2623 AX Delft

Telefoon 085 - 111 89 99
Telefax 085 - 111 88 80
E-mail: info@fintool.nl

Fintool bv © 2003/2021. Alle rechten voorbehouden.
Lees graag de leveringsvoorwaarden en het privacy reglement.