Bevestig uw aanmelding

U ontvangt nu een e-mailbericht van waaruit u uw aanmelding moet bevestigen. Zonder deze bevestiging ontvangt u niet dagelijks actuele en praktische informatie. Doe het gelijk even!

Stuur mij dagelijks actuele en praktische informatie
Bekijk alle diensten
3 jun 2013 Nieuws

Beleggersvertrouwen maakt flinke sprong

De ING BeleggersBarometer is in mei uitgekomen op 110 punten. Daarmee heeft het vertrouwen een flinke sprong gemaakt ten opzichte van de stand in april (95 punten). Het is de hoogste stand sinds juni 2011 en het sentiment onder Nederlandse particuliere beleggers is voor het eerst sinds januari 2013 weer positief.
  • Dagelijkse e-mail nieuwsbrief
  • Kennisbank met 1000+ artikelen
  • Rekenmodellen en downloads
  • Persoonlijk archief
  • Inclusief Permanent Actueel module!!

 Afgelopen maand zag 47% de waarde van de eigen portefeuille stijgen tegenover 33% in april. De belegger heeft ook vertrouwen in de ontwikkeling van de AEX: 49% verwacht een stijging van de graadmeter in de komende drie maanden. In april was dat nog 39%. Wel maakt men zich meer zorgen over de Europese schuldencrisis dan de Amerikaanse en geeft 43% aan dat de euro zwakker wordt ten opzichte van de dollar. Met de vakantie voor de deur besteedt bijna de helft (44%) het vakantiegeld ook aan vakantie, maar voor 37% is dit minder vanwege de economische crisis.

Vertrouwen op basis van afgelopen drie maanden en toekomst
De sprong van 15 punten ten opzichte van april wordt gevoed door het positieve oordeel van beleggers over de algemene economische situatie, de eigen financiële situatie en de waarde van hun beleggersportefeuille. Met name de laatste zorgt voor een positief sentiment: 47% van de beleggers zag de waarde stijgen. In april was dat nog 33%. Ook ziet 14% verbetering over de eigen financiële situatie, in april was dat nog 9%.
Beleggers zijn ook minder negatief over de komende maanden dan dat ze dat in april waren. Nu denkt nog een kwart van de beleggers (33% in april) dat de eigen financiële situatie zal verslechteren en één op de tien (23% in april) verwacht een daling van de waarde van de portefeuille.
 
Steeds meer vertrouwen in stijging AEX
De AEX is een belangrijke graadmeter voor het vertrouwen onder de Nederlandse particuliere beleggers. Ook hier zien we een behoorlijke stijging van het positieve sentiment: de helft verwacht dat de AEX de komende drie maanden gaat stijgen. De verwachte stand over drie maanden is 374 en dat is aanzienlijk hoger dan de 353 punten die vorige maand voorspeld werden.
Homan: “De afgelopen maanden kwam de werkelijke stand van de AEX telkens hoger uit dan de voorspelling van beleggers, maar beleggers lijken de hogere standen gerechtvaardigd te vinden en passen hun voorspelling aan het hogere niveau van de index aan.”

Bron: ING

 

Lees ook…

Beleggingsrekening doelkapitaal - rekenmodel voor indicatie aanvullende inleg e/o storting

Hoeveel dient relatie extra te sparen, of eenmalig in te leggen om alsnog op het gewenste doelkapitaal uit te komen? Heeft u in uw klantenportefeuille relaties met een beleggingshypotheek? Zit uw relatie nog op koers met zijn/haar beleggingsrekening? Dient tussentijds bijgestort te worden om het doelkapitaal (alsnog) te halen? Heeft u uw relatie hier over geïnformeerd?

Sparen kost geld

Doordat de spaarrente lager is dan de inflatie verliezen spaarders wereldwijd ruim 100 miljard euro per jaar. Dat stelde de Duitse krant Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ) zondag op basis van berekeningen die in opdracht van de krant werden uitgevoerd. Doordat het rendement na inflatie negatief is, neemt de koopkracht af.

Fondsvermogens Nederlandse beleggingsfondsen sterk toegenomen

In het eerste kwartaal van 2013 is het fondsvermogen van de Nederlandse beleggingsinstellingen met 4,5% k-o-k* (EUR 25,2 miljard) toegenomen tot EUR 581,1 miljard, schrijft DNB in haar 'Statistisch Nieuwsbericht'. De stijging van het fondsvermogen werd met name veroorzaakt door koerswinsten op de aandelenbeleggingen. Het aantal Nederlandse beleggingsinstellingen nam toe van 1517 ultimo 2012 naar 1538 in het eerste kwartaal van 2013.

Rubrieken

Dossiers

Opvoerdatum

3 jun 2013

Laatst gewijzigd

3 jun 2013

Adresgegevens

Fintool
Vlinderweg 2 | Unit 0.24
2623 AX Delft

Telefoon 085 - 111 89 99
Telefax 085 - 111 88 80
E-mail: info@fintool.nl

Fintool bv © 2003/2020. Alle rechten voorbehouden.
Lees graag de leveringsvoorwaarden en het privacy reglement.