Bevestig uw aanmelding

U ontvangt nu een e-mailbericht van waaruit u uw aanmelding moet bevestigen. Zonder deze bevestiging ontvangt u niet dagelijks actuele en praktische informatie. Doe het gelijk even!

Stuur mij dagelijks actuele en praktische informatie
Bekijk alle diensten
21 jun 2013 Nieuws

Minister Blok stuurt varianten rond verhuurderheffing naar parlement

Minister Blok voor Wonen en Rijksdienst heeft verschillende varianten rond de verhuurderheffing voor woningcorporaties en andere verhuurders. Het gaat om drie varianten waarin een andere grondslag wordt gebruikt en vier varianten waarin een mogelijke investeringsaftrek is uitgewerkt. Randvoorwaarde bij de uitwerking van deze varianten is de door de Woonakkoordpartijen beoogde realisatie van de beoogde opbrengst van de verhuurderheffing van 1,7 miljard euro in 2017.
  • Dagelijkse e-mail nieuwsbrief
  • Kennisbank met 1000+ artikelen
  • Rekenmodellen en downloads
  • Persoonlijk archief
  • Inclusief Permanent Actueel module!!

In plaats van een heffing op basis van de WOZ-waarde zijn er varianten uitgewerkt die uitgaan van: een vaste heffing per woning, een heffing op de feitelijke huursom van een verhuurder en een belastingvrije voet in de heffing per woning.

Darnaast zijn er vier varianten uitgewerkt rond een mogelijke investeringsaftrek binnen de verhuurderheffing. Het gaat dan om investeringen in energiebesparing, nieuwbouw, ingrijpende renovatie en herstructurering in krimpgebieden, de vier grote steden en Rotterdam-Zuid.

De brief geeft een feitelijke overzicht van de (effecten van de) verschillende varianten. Op basis hiervan gaat de minister in gesprek met de Tweede Kamer. De minister verstrekt de informatie aan beide Kamers om de invoering van de verhuurderheffing over 2014 en volgende jaren te kunnen behandelen.

Klik hier voor 'Rapport EIB Investeringsfaciliteit en verhuurderheffing'

 

Bron: Rijksoverheid

 

Lees ook…

Wat is de verhuurderheffing?

Verhuurders die meer dan 10 woningen verhuren, moeten een heffing gaan betalen over de waarde van de huurwoningen. Het gaat hierbij om huurwoningen waarvan de huur lager is dan € € 699,48 per maand (prijspeil 2014).

Nieuwe Leegstandwet op 1 juli van kracht

Het wordt voor woningbezitters eenvoudiger om een te koop staande woning tijdelijk te verhuren. De huurprijs is vrij overeen te komen tussen de eigenaar-verhuurder en tijdelijk huurder en is niet langer gebonden aan een maximale huursom.

Inkomensafhankelijke huurverhoging: Veel gestelde vragen en antwoorden

De vereniging van woningcorporaties heeft in een 'vraag en antwoord' overzicht een document samengesteld over de inkomensafhankelijke huurverhoging. In een pdf (download) van 3 pagina's de vragen en antwoorden, o.a.: Wanneer wordt een inkomensverklaring verstrekt? Waarvoor mag de verhuurder de inkomensverklaring gebruiken? Hoe kan de huurder bezwaar maken?

Voorstel 'Verhuurderheffing' aangenomen - enorme klap voor de corporatiesector

Het Centraal Fonds heeft een analyse over de effecten van het voorgenomen huurbeleid en de verhuurdersheffing aan minister Blok aangeboden. Ruim 10 procent van de woningcorporaties failliet dreigt te gaan.

Rubrieken

Dossiers

Opvoerdatum

21 jun 2013

Laatst gewijzigd

21 jun 2013

Adresgegevens

Fintool
Vlinderweg 2 | Unit 0.24
2623 AX Delft

Telefoon 085 - 111 89 99
Telefax 085 - 111 88 80
E-mail: info@fintool.nl

Fintool bv © 2003/2020. Alle rechten voorbehouden.
Lees graag de leveringsvoorwaarden en het privacy reglement.