René Graafsma, voorzitter van de Stichting, zet de oproep aan de AFM kracht bij door te stellen dat “vooral de kleine en middelgrote gespecialiseerde en lokale advieskantoren door deze opstelling van de AFM massaal tot faillissement worden gebracht”. De Stichting is van mening dat de primaire verantwoordelijkheid voor de misstanden bij beleggingsverzekeringen bij verzekeraars ligt en wijst erop dat aanbieders ook (weer) kosten in rekening brengen bij de afkoop van polissen. Dat is in strijd met het afgesproken flankerend beleid, aldus Stichting Odin.
Of het beoogde effect – het waar mogelijk bijsturen binnen een polis om de oorspronkelijke doelstelling daarmee beter binnen bereik brengen – wél wordt bereikt indien kosten in rekening mogen worden gebracht bij consumenten is een vraag die onbeantwoord blijft.
Hersteladvies, hoe en wat?
Hersteladvies aan klanten met een beleggingsverzekering (niet alleen woekerpolissen!). Het is hoe dan ook een belangrijk thema, kosteloos of niet. Onlangs (SEH-congres 23 mei 2013) gaf Jan Vromans, docent bij SCFB, een workshop over het thema hersteladvies.
Op de website van SCFB vindt u de presentatie en enkele handige tips en tools die u kunt gebruiken met betrekking tot het geven van ‘hersteladvies’
De brief van Odin vindt u hier
Bron: Odin / SCFB
Fintool
info@fintool.nl
085 111 89 99