Hebt u een woning die al vóór 1 januari 2010 is verhuurd? Dan hebt u bij het begin van de verhuur te maken gehad met de bijleenregeling. Sinds 2010 (tot / met 2013, vooralsnog geen verlenging bekend) geldt een crisismaatregel (overgangsregeling).
Als u de Belastingdienst vraagt de overgangsregeling voor tijdelijke verhuur toe te passen, wordt dit teruggedraaid. De gevolgen van de bijleenregeling (verminderde recht op renteaftrek als gevolg van overwaarde) gaan dan pas in na 3 jaar. Of als de verhuur eerder stopt, bijvoorbeeld omdat u de woning verkoopt.
Alleen abonnees van Fintool hebben toegang tot dit onderdeel. Log graag in of neem een abonnement.
Dit artikel bevat 486 woorden
Neem een abonnement op Fintool!
Je deskundige kennispartner op financiële dossiers waar je ook mee kunt sparren.
In 2010 en 2011 is een aantal maatregelen genomen ter tijdelijke ondersteuning van de woningmarkt.
Twee daarvan zijn de introductie van de regeling herleving van de hypotheekrenteaftrek na tijdelijke verhuur (in 2010) en de tijdelijke verlenging van de termijn van de verhuisregelingen (in 2011). Per 2013 zouden deze beide tijdelijke maatregelen beëindigd worden.
De tijdelijke maatregelen hebben betrekking op woningen die in de verkoop staan, of tijdelijk zijn verhuurd op grond van de Leegstandswet tijdens de verkoopperiode.
Als professioneel financieel adviseur moet en wilt u bijblijven en dat het liefst in zo weinig mogelijk (kostbare) tijd. Dat kan nu met Fintool.nl! Meld u nu aan als abonnee en krijg direct toegang tot de Kennisbank en Helpdesk.