Bevestig uw aanmelding

U ontvangt nu een e-mailbericht van waaruit u uw aanmelding moet bevestigen. Zonder deze bevestiging ontvangt u niet dagelijks actuele en praktische informatie. Doe het gelijk even!

Stuur mij dagelijks actuele en praktische informatie
Bekijk alle diensten
13 sep 2013 Nieuws

Restschuldfinanciering mogelijk onder NHG condities

Huiseigenaren die willen verhuizen mogen straks hun restschuld geheel of gedeeltelijk onder de Nationale Hypotheek Garantie laten vallen. Dat meldt RTL Nieuws op basis van Haagse bronnen.
  • Dagelijkse e-mail nieuwsbrief
  • Kennisbank met 1000+ artikelen
  • Rekenmodellen en downloads
  • Persoonlijk archief
  • Inclusief Permanent Actueel module!!

Volgens Haagse bronnen is de hoop dat de regeling nog dit jaar kan ingaan. Als de regeling er komt, is dit slechts voor een beperkte groep beschikbaar.

Het meefinancieren van de restschuld kan slechts onder strikte voorwaarden en geldt dan alleen voor bestaande gevallen – huiseigenaren die nu ook een NHG hypotheek hebben. Een andere voorwaarde is dat de doorstromers zelf hun kosten-koper moeten financieren.

De mate van het meenemen van de restschuld is mede afhankelijk van de prijs van de nieuwe woning en hoogte restschuld.

Op dit moment wordt nog onderhandeld tussen de banken, het ministerie en de Stichting Waarborgfonds Eigen Woningen, die de NHG verstrekt. Bronnen laten weten dat de onderhandelingen nog lang niet zijn afgerond.

Bron: RTL nieuws

Lees ook…

NHG inclusief meefinancieren restschuld als het aan Blok ligt

Minister Stef Blok van Wonen gaat onderzoeken of woningbezitters met een restschuld kunnen verhuizen met behoud van de Nationale Hypotheek Garantie. Dat meldt het Financieele Dagblad. Met een verruiming van de NHG voorwaarden kan de huizenmarkt mogelijk vlot getrokken worden.

Verruiming tegemoetkoming rente aftrek bij restschulden

Minister Blok heeft besloten om de aftrekbaarheid van de restschuld, die kan ontstaan na de verkoop van een woning, in te laten gaan vanaf de presentatie van het regeerakkoord (29 oktober).

Rubrieken

Dossiers

Opvoerdatum

13 sep 2013

Laatst gewijzigd

13 sep 2013

Adresgegevens

Fintool
Vlinderweg 2 | Unit 0.24
2623 AX Delft

Telefoon 085 - 111 89 99
Telefax 085 - 111 88 80
E-mail: info@fintool.nl

Fintool bv © 2003/2019. Alle rechten voorbehouden.
Lees graag de leveringsvoorwaarden en het privacy reglement.