Bevestig uw aanmelding

U ontvangt nu een e-mailbericht van waaruit u uw aanmelding moet bevestigen. Zonder deze bevestiging ontvangt u niet dagelijks actuele en praktische informatie. Doe het gelijk even!

Stuur mij dagelijks actuele en praktische informatie
Bekijk alle diensten
3 okt 2013 Nieuws

Bouwend Nederland optimistisch over mogelijke verlenging verlaagde BTW

De vereniging van bouw- en infrabedrijven (Bouwend Nederland) verwacht dat het kabinet bereid is het lage btw-tarief voor renovatie in de bouw te verlengen. Minister Dijsselbloem van Financiën hoopt tot een begrotingsakkoord te komen met de oppositiepartijen.
  • Dagelijkse e-mail nieuwsbrief
  • Kennisbank met 1000+ artikelen
  • Rekenmodellen en downloads
  • Persoonlijk archief
  • Inclusief Permanent Actueel module!!

Maxime Verhagen, voorzitter van Bouwend Nederland, ziet het tijdelijk lage BTW-tarief van zes procent graag verlengd worden tot 31 december 2014. Dat zou de bouw 360 miljoen euro en drieduizend banen opleveren, aldus Verhagen.

“Een verlenging geeft heel veel nieuwe woningeigenaren en corporaties de mogelijkheid om hun woningen te verbouwen, renoveren en vooral energiezuiniger te maken”, stelde Verhagen eerder tijdens Prinsjesdag. “Dat is prachtig in lijn met het recente Nationaal Energieakkoord.”

Bron: Bouwend Nederland

 

Lees ook…

Besluit BTW verlaging beschikbaar

Het besluit voor verlaagd btw-tarief op arbeidskosten bij renovatie en herstel van woningen is heden gepubliceerd. Dit besluit bevat een goedkeuring om het verlaagde btw-tarief met ingang van 1 maart 2013 tot 1 maart 2014 toe te passen op renovatie en herstel van woningen na meer dan twee jaren na het tijdstip van eerste ingebruikneming, met uitzondering van materialen die een deel vertegenwoordigen van de waarde van deze diensten. Daarnaast bevat het besluit nog een aantal specifieke goedkeuringen.

Nieuwe vragen en antwoorden verlaagd btw-tarief

De vragen en antwoorden over de tijdelijke btw-verlaging op arbeidskosten bij renovatie en herstel van woningen zijn geactualiseerd. Het verlaagde btw-tarief geldt van 1 maart 2013 tot 1 maart 2014.

Verlaagde BTW voor verbouwingen succesvol

Als gevolg van de tijdelijke btw-verlaging op de arbeidscomponent bij verbouw-, renovatie- en onderhoudswerkzaamheden heeft 15% van de bedrijven uit de bouw- en installatiesector geen mensen hoeven te ontslaan. Nog eens 7% van de bedrijven heeft er minder mensen door hoeven te ontslaan. Bovendien worden er in de uitgevoerde projecten meer duurzame materialen en producten toegepast. Dit blijkt uit onderzoek van USP Marketing Consultancy.

Rubrieken

Dossiers

Opvoerdatum

3 okt 2013

Laatst gewijzigd

3 okt 2013

Adresgegevens

Fintool
Vlinderweg 2 | Unit 0.24
2623 AX Delft

Telefoon 085 - 111 89 99
Telefax 085 - 111 88 80
E-mail: info@fintool.nl

Fintool bv © 2003/2019. Alle rechten voorbehouden.
Lees graag de leveringsvoorwaarden en het privacy reglement.