Bevestig uw aanmelding

U ontvangt nu een e-mailbericht van waaruit u uw aanmelding moet bevestigen. Zonder deze bevestiging ontvangt u niet dagelijks actuele en praktische informatie. Doe het gelijk even!

Stuur mij dagelijks actuele en praktische informatie
Bekijk alle diensten
29 okt 2013 Nieuws

HEMA introduceert notarisservice

Vanaf vandaag introduceert HEMA de notarisservice voor consumenten in Nederland. Daarbij is er een keuze uit diverse gerenommeerde notariskantoren met landelijke dekking om de akte te laten passeren. Op het moment dat de akte is gepasseerd is deze rechtsgeldig.
  • Dagelijkse e-mail nieuwsbrief
  • Kennisbank met 1000+ artikelen
  • Rekenmodellen en downloads
  • Persoonlijk archief
  • Inclusief Permanent Actueel module!!

Zo werkt het
Een samenlevingscontract of testament wordt online opgesteld in enkele stappen. Het concept volgt even later via de email. De (gekozen) notaris neemt contact op om een afspraak te maken voor ondertekening. De akte is na ondertekening bij de notaris rechtsgeldig. Daarnaast biedt HEMA een vaste lage prijs van 125.- euro per akte. Deze prijs is inclusief BTW, ondertekening bij de notaris en het bewaren van het testament bij het testamentenregister en/of samenlevingscontract in de kluis van de notaris. Afhankelijk van de situatie zijn er één, twee of drie aktes nodig.

 

Bron: HEMA

Lees ook…

Notariële akte nodig voor grote belastingvrije schenking?

Netwerk Notarissen heeft in als reactie op de uitgelekte plannen voor een verhoogde schenking (verhoogde schenking naar maximaal € 100.000) een brief gestuurd aan de minister van Financiën. Het schenken van zo'n groot bedrag moet worden vastgelegd in een notariële akte, stellen Netwerk Notarissen.

KNB gaat levenstestamenten digitaal registreren

De Koninklijke Notariële Beroepsorganisatie (KNB) bericht dat zij vanaf 3 april levenstestamenten digitaal gaat registreren. Voor notarissen wordt het gemakkelijker om levenstestamenten van cliënten centraal vast te leggen. De kosten voor cliënten gaan hierdoor omlaag. Daarnaast zijn levenstestamenten gemakkelijker terug te vinden.

Rubrieken

Dossiers

Opvoerdatum

29 okt 2013

Laatst gewijzigd

29 okt 2013

Adresgegevens

Fintool
Vlinderweg 2 | Unit 0.24
2623 AX Delft

Telefoon 085 - 111 89 99
Telefax 085 - 111 88 80
E-mail: info@fintool.nl

Fintool bv © 2003/2021. Alle rechten voorbehouden.
Lees graag de leveringsvoorwaarden en het privacy reglement.