Bevestig uw aanmelding

U ontvangt nu een e-mailbericht van waaruit u uw aanmelding moet bevestigen. Zonder deze bevestiging ontvangt u niet dagelijks actuele en praktische informatie. Doe het gelijk even!

Stuur mij dagelijks actuele en praktische informatie
Bekijk alle diensten
8 nov 2013 Nieuws

Het onderdeel 'Beleggen' op Wft PE Certificaten nader verklaard

Eén van de meest gestelde vragen over PE-certificaten: “Heb ik ook aan het onderdeel Beleggen voldaan?” De vraag is begrijpelijk, want op sommige certificaten staat Beleggen niet expliciet als (deel)module vermeld en op andere weer wel. Daarnaast is niet altijd meer (makkelijk) te achterhalen of iemand in 2007 het inhaalprogramma Beleggen heeft gevolgd.
  • Dagelijkse e-mail nieuwsbrief
  • Kennisbank met 1000+ artikelen
  • Rekenmodellen en downloads
  • Persoonlijk archief
  • Inclusief Permanent Actueel module!!

Eerst de benaming op de certificaten: ondanks uniforme tekstvoorschriften is er één verschil in wat er in de opeenvolgende Wft PE- periodes op uw PE-certificaat staat vermeld. Dit betreft dus het onderdeel Beleggen. Hoe is dat verschil ontstaan? Dit komt voort uit het feit dat de modules Levensverzekeringen en Hypothecair Krediet in feite uit twee deelmodules bestaan.

Klik hier voor uitgebreide toelichting en voorbeelden van SCFB.

 

Bron: SCFB (StudieCentrum Financiële Branche)

Lees ook…

CDFD stelt (Inhaal-)PE-toetstermen voorlopig vast

Het College Deskundigheid Financiële Dienstverlening (CDFD) heeft naar aanleiding van de reacties op het consultatiedocument ‘Vaststelling inhoud Inhaal-/PE-examens Wft-vakbekwaamheid 2014’ de toetstermen voor die examens voorlopig vastgesteld. Naar aanleiding van een door de Tweede Kamer aangenomen motie is het ministerie van Financiën momenteel in gesprek met marktpartijen over mogelijke versoepelingen binnen het nieuwe vakbekwaamheidsbouwwerk.

Rubrieken

Dossiers

Opvoerdatum

7 nov 2013

Laatst gewijzigd

8 nov 2013

Adresgegevens

Fintool
Vlinderweg 2 | Unit 0.24
2623 AX Delft

Telefoon 085 - 111 89 99
Telefax 085 - 111 88 80
E-mail: info@fintool.nl

Fintool bv © 2003/2020. Alle rechten voorbehouden.
Lees graag de leveringsvoorwaarden en het privacy reglement.