In het boekje - zie onderaan bij downloads - (pdf, 67 pagina's) staan de volgende kernvragen centraal: Hoe richt je een goede interne noodhulp in voor het geval er iets misgaat? En hoe ver ga je daarin? Logische en redelijke vragen. Een effectieve en efficiënte benadering van incidenten en noodsituaties is van groot belang, zowel voor bedrijven en hun werknemers alsook voor andere organisaties met publiek, patiënten, bezoekers of leden.
Ook het onderkennen en vergroten van de zelfredzaamheid van aanwezigen -het jezelf kunnen helpen en in veiligheid kunnen brengen voordat de hulpdiensten arriveren- speelt daarbij een belangrijke rol. Het boekje kan daarbij helpen. Het geeft handvatten en een overzicht aan mogelijkheden, kennis en ervaring om hulp bij nood te organiseren, waarbij leren van elkaar het uitgangspunt is. Praktische voorbeelden en tips, voor en door mensen die direct betrokken zijn, helpen om anderen aan te sporen de hulpverlening ook goed te regelen.
Het blijkt dat het organiseren van interne hulpverlening niet moeilijk of duur hoeft te zijn.
Het boekje met goede BHV-praktijken is tot stand gekomen met ondersteuning van het ministerie van SZW. Het project is gezamenlijk door TNO, VeiligheidNL en de Octaafgroep uitgevoerd.
Bron: Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid
Fintool
info@fintool.nl
085 111 89 99