Neem nu een abonnement op Fintool.nl
De betrouwbare vraagbaak voor financiële dienstverleners.
Abonneren Bekijk alle diensten
24 jan 2014 Nieuws

UWV introduceert online training over solliciteren via social media

Werk zoeken via social media zoals Facebook, Twitter en LinkedIn heeft in korte tijd een grote vlucht genomen. Dit zet een deel van de bij UWV ingeschreven werkzoekenden op achterstand. Reden voor UWV om de online training ‘Vind een baan met social media’ te introduceren. UWV is eind 2012 begonnen met het aanbieden van online trainingen voor werkzoekenden. Sindsdien hebben ruim 200.000 werkzoekenden een training gevolgd.
  • Dagelijkse e-mail nieuwsbrief
  • Kennisbank met 1000+ artikelen
  • Rekenmodellen en downloads
  • Persoonlijk archief
  • Inclusief Permanent Actueel module!!

In de UWV-training ‘Vind een baan met social media’ wordt aan de hand van voorbeelden en opdrachten uitgelegd hoe werkzoekenden social media optimaal kunnen inzetten bij het vinden van werk. Er zijn aparte modules voor LinkedIn, Twitter en Facebook. De training is ontwikkeld in nauwe samenwerking met experts op het gebied van social media en met werkzoekenden. Door gebruik te maken van internet in plaats van te trainen op een UWV Werkplein kan UWV meer werkzoekenden dan ooit een training aanbieden.

Netwerken
De helft van de bij UWV ingeschreven werkzoekenden geeft aan niet goed te weten hoe ze social media kunnen gebruiken bij het vinden van werk, zo blijkt uit eigen onderzoek van UWV. In het bijzonder oudere werkzoekenden zijn bang om fouten te maken die voor iedereen zichtbaar zijn en zien geen meerwaarde in social media. Het merendeel van de bij UWV ingeschreven werkzoekenden geeft aan behoefte te hebben aan tips over hoe ze social media zowel strategisch als praktisch kunnen inzetten. Het gaat dan om zaken als het leren netwerken en het zich goed profileren via het web. Met de training ‘Vind een baan met social media’ speelt UWV in op deze behoefte.

Online training
De trainingen van UWV zijn voor iedereen, met of zonder uitkering, gratis beschikbaar. Voor meer informatie, zie www.werk.nl/onlinetraining.

Bron: UWV

Rubrieken

Dossiers

Opvoerdatum

24 jan 2014

Laatst gewijzigd

24 jan 2014

Adresgegevens

Fintool
Vlinderweg 2 | Unit 0.24
2623 AX Delft

Telefoon 085 - 111 89 99
Telefax 085 - 111 88 80
E-mail: info@fintool.nl

Fintool bv © 2003/2021. Alle rechten voorbehouden.
Lees graag de leveringsvoorwaarden en het privacy reglement.