Bevestig uw aanmelding

U ontvangt nu een e-mailbericht van waaruit u uw aanmelding moet bevestigen. Zonder deze bevestiging ontvangt u niet dagelijks actuele en praktische informatie. Doe het gelijk even!

Stuur mij dagelijks actuele en praktische informatie
Bekijk alle diensten
11 feb 2016 Nieuws

Restschuld bij woning van box 1 naar box 3

Kan er ook sprake zijn van een restschuld bij overgang van de eigen woning van box 1 naar box 3?
  • Dagelijkse e-mail nieuwsbrief
  • Kennisbank met 1000+ artikelen
  • Rekenmodellen en downloads
  • Persoonlijk archief
  • Inclusief Permanent Actueel module!!

Ja. De term "restschuld" ontstaat als sprake is van een negatief vervreemdingssaldo. Ook in de gevallen waarin de woning niet langer als eigen woning wordt aangemerkt en er een feitelijke vervreemding ontbreekt, kan er een negatief vervreemdingssaldo ontstaan.

Als het negatieve vervreemdingssaldo is ontstaan in de periode 29 oktober 2012 tot 31 december 2017, wordt het negatieve vervreemdingssaldo betiteld als restschuld. De rente betaald op een dergelijke restschuld is gedurende 15 jaar aftrekbaar in box 1.

 

Bron: Belastingdienst

Lees ook…

Veelgestelde vragen over restschuld (NHG)

Naar aanleiding van de gepubliceerde Voorwaarden & Normen op 1 november ontving de stichting WEW (NHG) enkele vragen over restschuldfinanciering met NHG die ze graag verder toelichten.

Aftrek rente bij restschuld

Verkoopt u uw woning met verlies? Vanaf 2013 kunt u de rente en kosten voor een restschuldlening maximaal 10 jaar van de belasting aftrekken. Dit is een tijdelijke regeling. Het kabinet komt hiermee huiseigenaren tegemoet die bij verkoop van hun woning een restschuld over houden.

Verruiming tegemoetkoming rente aftrek bij restschulden

Minister Blok heeft besloten om de aftrekbaarheid van de restschuld, die kan ontstaan na de verkoop van een woning, in te laten gaan vanaf de presentatie van het regeerakkoord (29 oktober).

Adresgegevens

Fintool
Vlinderweg 2 | Unit 0.24
2623 AX Delft

Telefoon 085 - 111 89 99
Telefax 085 - 111 88 80
E-mail: info@fintool.nl

Fintool bv © 2003/2019. Alle rechten voorbehouden.
Lees graag de leveringsvoorwaarden en het privacy reglement.