MijnFintool

Nieuws

App Belastingdienst aangifte belasting beschikbaar

De Belastingdienst heeft een proef gestart met een speciale app voor het doen van de belastingaangifte. Dit jaar kunnen ruim 200.000 mensen hun belastingaangifte doen op hun mobiele telefoon of tablet.

 Alleen mensen van wie de aangifte al vooraf correct is ingevuld door de Belastingdienst, kunnen de app gebruiken, zo maakte de Belastingdienst vandaag bekend.

De Mijn aangifte-app is bedoeld voor tablets van Apple en Android en is dus voor de meest simpele aangifte van de inkomstenbelasting. Deze aangifte is al vooraf ingevuld door de Belastingdienst.

Indien de aangifte niet goed blijkt te zijn vooringevuld, is de gebruiker aangewezen op de digitale aangifte via de website.

''Helaas kunnen aangiftes niet worden gewijzigd of aangevuld in de app. Dat kan onhandig zijn, maar daarom doen we ook een proef met een beperkt aantal mensen", aldus een woordvoerder van de Belastingdienst.

Van de ruim 2 miljoen vooraf ingevulde aangiftes, kunnen 200.000 nu worden verstuurd via de app. Voor de proef geldt 'wie het eerst komt, het eerst maalt'. De eerste 200.000 mensen die voldoen aan de voorwaarden, kunnen de app vanaf vrijdag downloaden.

Bron: Nu.nl

Consumentenbond onderzoek inschakelen belastingadviseur
In 2014 besteden meer Nederlanders hun belastingaangifte uit aan een betaalde expert dan in 2013, zo blijkt uit onderzoek van de Consumentenbond. Vorig jaar steeg het aantal doe-het-zelvers nog met een kwart tot 60%. Dit jaar vult 54% de belastingaangifte zelf in. Voor hulp gaan Nederlanders naar een betaalde expert (20%), onze partner (12%) of een vriend of kennis (12%). 56% kiest voor een adviseur op aanraden van familie of kennissen, mond tot mond reclame is duidelijk zeer belangrijk.

De aangifte wordt vooral uitbesteedt aan een betaalde expert uit angst om belastingvoordeel te laten liggen (58%). Andere veelgenoemde redenen zijn 'Ik kan het zelf niet' (26%) , 'Dan weet ik zeker dat ik geen boete krijg' (14%) en 'Ik besteed mijn tijd liever aan andere dingen' (14%). Opvallend is dat vorig jaar slechts 8% die laatste verklaring gaf voor het uitbesteden van de aangifte. De kosten van het advies blijven meestal binnen de perken: ruim drie kwart betaalt maximaal €100 aan de expert.

Bron: Consumentenbond

 

Modules & dossiers

Opvoerdatum

28 feb 2014

Laatst gewijzigd

28 feb 2014

Reacties

Er zijn (nog) geen reacties op dit artikel

Reageren? Graag eerst inloggen.

Permanent Actueel met Fintool?

Als professioneel financieel adviseur moet en wilt u bijblijven en dat het liefst in zo weinig mogelijk (kostbare) tijd. Dat kan nu met Fintool.nl! Meld u nu aan als abonnee en krijg direct toegang tot de Kennisbank en Helpdesk.
Lees verder

Fintool bv © 2003/2025. Alle rechten voorbehouden.
Lees graag de leveringsvoorwaarden en het privacy reglement.

1
1