MijnFintool

Nieuws

Overzicht verschillen Wet Werken naar Vermogen en Participatiewet

Het oorspronkelijke wetsvoorstel 'Wet Werken naar vermogen' is met het wetsvoorstel 'Invoeringswet Participatiewet' op een aanzienlijk aantal onderdelen gewijzigd. Deze wijzigingen vloeien voort uit de afspraken die respectievelijk zijn gemaakt in het regeerakkoord, het sociaal akkoord en uit de behandeling van het wetsvoorstel in de Tweede Kamer.

In het regeerakkoord heeft het kabinet aangegeven dat het streeft naar een breed draagvlak voor de uitvoering van het beleid. Met het sociaal akkoord van 11 april 2013 tussen kabinet en sociale partners is het draagvlak voor de Participatiewet versterkt. Met dit akkoord hebben de sociale partners zich verbonden aan de doelstelling van het kabinet om zoveel mogelijk mensen met een arbeidsbeperking in een reguliere baan aan het werk te krijgen. In het sociaal akkoord zijn concrete afspraken gemaakt op welke wijze deze doelstelling kan worden gerealiseerd. Deze afspraken zijn verwerkt in de Invoeringswet Participatiewet.

In een 'verschillenlijst', zie onderaan voor download, heeft staatssecretaris Klijnsma (SZW) aan de Eerste Kamer een overzicht van de belangrijkste wijzingen van het wetsvoorstel Invoeringswet Participatiewet ten opzichte van het initiële wetsvoorstel Wet Werken naar vermogen gestuurd.

 

Bron: Rijksoverheid

Modules & dossiers

Opvoerdatum

12 mrt 2014

Laatst gewijzigd

12 mrt 2014

Reacties

Er zijn (nog) geen reacties op dit artikel

Reageren? Graag eerst inloggen.

Permanent Actueel met Fintool?

Als professioneel financieel adviseur moet en wilt u bijblijven en dat het liefst in zo weinig mogelijk (kostbare) tijd. Dat kan nu met Fintool.nl! Meld u nu aan als abonnee en krijg direct toegang tot de Kennisbank en Helpdesk.
Lees verder

Fintool bv © 2003/2025. Alle rechten voorbehouden.
Lees graag de leveringsvoorwaarden en het privacy reglement.

1
1