Bevestig uw aanmelding

U ontvangt nu een e-mailbericht van waaruit u uw aanmelding moet bevestigen. Zonder deze bevestiging ontvangt u niet dagelijks actuele en praktische informatie. Doe het gelijk even!

Stuur mij dagelijks actuele en praktische informatie
Bekijk alle diensten
29 jul 2014 Nieuws

Budgetbeheer en pinpas gaan goed samen

Uit een onderzoeksrapport van DNB blijkt dat de meeste consumenten vinden dat betalen met de pinpas hen het beste helpt bij het budgetteren. Mensen in kwetsbare groepen menen dat contant afrekenen handiger is dan betalen met een pinpas. Contant geld biedt hen meer inzicht in hun uitgaven.
  • Dagelijkse e-mail nieuwsbrief
  • Kennisbank met 1000+ artikelen
  • Rekenmodellen en downloads
  • Persoonlijk archief
  • Inclusief Permanent Actueel module!!

Nederlanders vinden over het algemeen dat de pinpas hen het beste inzicht biedt in hun totale uitgaven en aan welke goederen en diensten zij hun geld hebben besteed. Via de bankafschriften valt namelijk af te leiden bij welke winkels is betaald. Zij ervaren echter geen verschil in nut tussen de twee betaalmiddelen als het gaat om het verkrijgen van inzicht in de hoeveelheid geld die nog over is om te besteden, het resterende budget.

Download: "Cash versus debit card" (Engelstalig, pdf, 35 pagina's)

 

Bron: DNB

Lees ook…

Berichtgeving over skimming beïnvloedt gebruik pinpas

Consumenten betalen minder vaak met hun pinpas op dagen dat er iets in de krant staat over fraude met betaalpassen. Dit blijkt uit recent onderzoek van DNB naar de invloed van krantenberichten over skimming op het gebruik van de pinpas in Nederland.

Bitcoin geen geld maar een ruilmiddel

In een zaak naar aanleiding van een handel in Bitcoins oordeelt de rechtbank Overijssel dat de virtuele munt niet beschouwd kan worden als geld zoals dat bedoeld wordt in het burgerlijk wetboek. Ondanks dat de Bitcoin op het eerste oog een aantal overeenkomsten heeft met wel wettige betaalmiddelen, zijn er op essentiële punten verschillen die maken dat Bitcoins niet als geld, maar als ruilmiddel moeten worden gezien.

Rubrieken

Dossiers

Opvoerdatum

29 jul 2014

Laatst gewijzigd

29 jul 2014

Adresgegevens

Fintool
Vlinderweg 2 | Unit 0.24
2623 AX Delft

Telefoon 085 - 111 89 99
Telefax 085 - 111 88 80
E-mail: info@fintool.nl

Fintool bv © 2003/2021. Alle rechten voorbehouden.
Lees graag de leveringsvoorwaarden en het privacy reglement.