Bevestig uw aanmelding

U ontvangt nu een e-mailbericht van waaruit u uw aanmelding moet bevestigen. Zonder deze bevestiging ontvangt u niet dagelijks actuele en praktische informatie. Doe het gelijk even!

Stuur mij dagelijks actuele en praktische informatie
Bekijk alle diensten
2 okt 2014 Nieuws

Schade aan iPhone? Pas op voor rotte Apples

Groter en toch lichter. Sneller en mooier. De komst van de iPhone 6 lijkt alleen maar verbetering op te leveren. Toch doet de lancering van de nieuwe smartphone komende vrijdag in Nederland bij verzekeraars ook alarmbellen rinkelen. Het Centrum Bestrijding Verzekeringscriminaliteit (CBV) krijgt signalen over opvallend meer claims wegens schade aan mobiele telefoons. De oproep aan verzekeraars: wees extra alert op fraudegevallen.Deze waarschuwing geeft het Verbond van Verzekeraars.
  • Dagelijkse e-mail nieuwsbrief
  • Kennisbank met 1000+ artikelen
  • Rekenmodellen en downloads
  • Persoonlijk archief
  • Inclusief Permanent Actueel module!!

De komst van de nieuwe iPhone brengt het Verbond – waarvan het CBV onderdeel is – terug naar het verleden. In 2011 werden er namelijk opvallende pieken ontdekt in het claimgedrag wat betreft ‘Huiselektronica’ en ‘Inboedel’. Nader onderzoek wees uit dat de toename van het aantal claims steeds samenviel met de komst van een nieuwe smartphone. De aanname: telefoons werden door sommige verzekerden snel als kapot gemeld zodat zij met de vergoeding van de verzekeraar het nieuwste model konden aanschaffen.

Voorkom fraude!
Na het onderzoek hebben diverse verzekeraars hun schadebehandelingsproces aangepast. Met succes, zo bleek in 2013: de claimpieken waren afgenomen. Toch trekt het CBV nu opnieuw aan de bel. Sinds de aankondiging van de iPhone 6 ontvangt het centrum berichten over meer claims van schade aan smartphones. Het CBV raadt verzekeraars aan extra alert te zijn als het gaat om dit soort claims. De boodschap: stel voldoende vragen om te controleren of de geclaimde schade gedekt is en past bij de toedracht. Vraag – zeker bij twijfel – de verzekerde zijn defecte toestel op te sturen. Dat schrikt potentiele fraudeurs af. En verzekeraars voorkomen zo dat zij onnodig het nieuwste device van hun klant financieren.

 

Bron: Verbond van Verzekeraars

Rubrieken

Dossiers

Opvoerdatum

30 sep 2014

Laatst gewijzigd

2 okt 2014

Adresgegevens

Fintool
Vlinderweg 2 | Unit 0.24
2623 AX Delft

Telefoon 085 - 111 89 99
Telefax 085 - 111 88 80
E-mail: info@fintool.nl

Fintool bv © 2003/2019. Alle rechten voorbehouden.
Lees graag de leveringsvoorwaarden en het privacy reglement.