Neem nu een abonnement op Fintool.nl
De betrouwbare vraagbaak voor financiële dienstverleners.
Abonneren Bekijk alle diensten
23 mrt 2015 Nieuws

Verzekering voor overstromingsrisico

Het FD meldt dat er een groep internationale beleggers is die zich garant stelt voor een schadeverzekering tegen overstromingsschade. Dit werd bekend gemaakt tijdens het driejaarlijkse evenement van Lloyd's (verzekeringsbeurs).
  • Dagelijkse e-mail nieuwsbrief
  • Kennisbank met 1000+ artikelen
  • Rekenmodellen en downloads
  • Persoonlijk archief
  • Inclusief Permanent Actueel module!!

Het verzekeringsbedrijf 'Neerlandse'(gevolmachtigd agent namens een groep risicodragers bij Lloyd's) zal het product aan gaan bieden. In eerste instantie is een syndicaat van investeerders (Chaucer) bereid om voor €800 miljoen aan overstromingsrisico te dragen.

Neerlandse bepaalt de premie aan de hand van het risico dat een huishouden loopt. Het risico is in kaart gebracht met een model dat samen met ingenieursbureau Arcadis is ontwikkeld.

 

Bron: FD

Lees ook…

Overstromingsgevaar drukt huizenprijzen

Gemiddeld zijn eengezinswoningen in gebieden met overstromingsrisico's € 3.000 minder waard ten opzichte van vergelijkbare woningen. In het boek 'De lage landen' van de economen Bosker, Garretsen, Marlet en Van Woerkens is dit een van de conclusies.

VEH: nieuwe kansen voor vrijwillige overstromingsverzekeringen

Vereniging Eigen Huis is tevreden met het bericht dat de ACM een verplichte overstromingsverzekering afwijst. Huiseigenaren moeten zelf kunnen bepalen of zij hun woning tegen waterschade willen verzekeren. De vereniging is gekant tegen een opgelegde verzekering die de helft van de Nederlandse woningeigenaren niet nodig heeft en niet wenst.

Rubrieken

Dossiers

Opvoerdatum

23 mrt 2015

Laatst gewijzigd

23 mrt 2015

Adresgegevens

Fintool
Vlinderweg 2 | Unit 0.24
2623 AX Delft

Telefoon 085 - 111 89 99
Telefax 085 - 111 88 80
E-mail: info@fintool.nl
KvK 27256668

Fintool bv © 2003/2022. Alle rechten voorbehouden.
Lees graag de leveringsvoorwaarden en het privacy reglement.