Bevestig uw aanmelding

U ontvangt nu een e-mailbericht van waaruit u uw aanmelding moet bevestigen. Zonder deze bevestiging ontvangt u niet dagelijks actuele en praktische informatie. Doe het gelijk even!

Stuur mij dagelijks actuele en praktische informatie
Bekijk alle diensten
1 apr 2015 Nieuws

Rapportage rentederivatendienstverlening aan het MKB

Minister Dijsselbloem van Financiën heeft de Tweede Kamer de rapportage van de Autoriteit Financiële Markten (AFM) over de vorderingen die banken maken met de herbeoordeling van rentederivaten bij het MKB toegezonden.
  • Dagelijkse e-mail nieuwsbrief
  • Kennisbank met 1000+ artikelen
  • Rekenmodellen en downloads
  • Persoonlijk archief
  • Inclusief Permanent Actueel module!!

Download "Rapportage rentederivatendienstverlening aan het MKB" (pdf, 35 pagina's)

 

 

 

Bron: Rijksoverheid

 

Downloads

Downloads zijn alleen beschikbaar als u bent ingelogd. Log graag in of neem een abonnement.

Lees ook…

Kifid neemt klachten over rentederivaten in behandeling

Minister Dijsselbloem meldt dat Kifid, banken en MKB-organisaties zijn overeengekomen dat er tijdelijk een specifiek loket bij Kifid wordt ingericht waar klanten met klachten over rentederivaten terecht kunnen nadat bank en klant eerst samen naar een klacht hebben kunnen kijken en de interne klachtenprocedure van de bank doorlopen is.

Banken geven AFM inzicht in omvang rentederivaten MKB

Er staan momenteel ongeveer 17.000 rentederivaten uit bij niet-professionele MKB-ondernemingen. Het onderliggende bedrag aan financiering waar deze derivaten betrekking op hebben is circa €26 miljard. De huidige waarde van deze uitstaande derivaten was in april 2014 €2,7 miljard negatief.

AFM publiceert aanbevelingen dienstverlening rentederivaten

De Autoriteit Financiële Markten (AFM) heeft op 20 februari 2014 aanbevelingen aan banken en beleggingsondernemingen gepubliceerd voor dienstverlening op het gebied van rentederivaten aan het midden en kleinbedrijf (MKB). Verschillende banken zetten stappen om de dienstverlening aan deze doelgroep te verbeteren. Het document bevat daarom ook een aantal goede voorbeelden.

Kamervragen rentederivaten MKB

In een uitgebreide brief geef minister Dijsselbloem antwoord op vragen over het reglement van het klachtenloket bij het Klachteninstituut Financiële Dienstverlening (KiFiD), dat zo is opgesteld (volgens vraagsteller) dat veel gedupeerde ondernemers er nooit gebruik van zullen kunnen maken.

Rubrieken

Dossiers

Opvoerdatum

1 apr 2015

Laatst gewijzigd

1 apr 2015

Adresgegevens

Fintool
Vlinderweg 2 | Unit 0.24
2623 AX Delft

Telefoon 085 - 111 89 99
Telefax 085 - 111 88 80
E-mail: info@fintool.nl

Fintool bv © 2003/2019. Alle rechten voorbehouden.
Lees graag de leveringsvoorwaarden en het privacy reglement.