Bevestig uw aanmelding

U ontvangt nu een e-mailbericht van waaruit u uw aanmelding moet bevestigen. Zonder deze bevestiging ontvangt u niet dagelijks actuele en praktische informatie. Doe het gelijk even!

Stuur mij dagelijks actuele en praktische informatie
Bekijk alle diensten
22 jul 2015 Nieuws

Belgisch pensioen grensarbeider en hypotheekadvies

Helpdeskvraag (fictief)
Voor een relatie van ons kantoor ben ik bezig met het maken van een hypotheekadvies. In verband met de leeftijd van de aanvrager, heb ik ook aanvullende pensioengegevens nodig voor het totale financiële plaatje. Voor het Nederlandse pensioen maak ik (deels) gebruik van mijnpensioenoverzicht.nl Hoe krijg ik het Belgische pensioen inzichtelijk?
  • Dagelijkse e-mail nieuwsbrief
  • Kennisbank met 1000+ artikelen
  • Rekenmodellen en downloads
  • Persoonlijk archief
  • Inclusief Permanent Actueel module!!

Er is een Belgische variant voor mijnpensioenoverzicht, deze heet "MyPension". Vanaf 2016 kan men ook zijn/haar opgebouwde aanvullende pensioenrechten raadplegen.

Raadplegen van uw Belgische pensioendossier als u in Nederland woont
Woont u in Nederland, werkt u in België en bouwt u in België rustpensioen op? Of krijgt u al rustpensioen uit België? Bij "MyPension" kunt u via internet uw pensioendossier bekijken.

Hoe krijgt u toegang tot MyPension?
Wie buiten België woont, krijgt toegang via een "identificatiesleutel". Deze sleutel vraagt u aan bij de Rijksdienst voor pensioenen (RVP) via 0032-2-529 30 02. Daarna krijgt u toegang als u inlogt op Mypension.be en daar uw rijksregisternummer en sleutel invoert.

Welke informatie krijgt u op MyPension?
Gepensioneerden kunnen er hun betalingen en briefwisseling raadplegen. Actieve werknemers, zelfstandigen en ambtenaren kunnen in MyPension hun loopbaanoverzicht raadplegen en de pensioenopbouw bekijken.

 

Lees ook…

Buitenlands ingezetene en AOW aanspraken

Een voormalige relatie van mij is een aantal jaar geleden naar het buitenland verhuisd. Binnenkort wordt hij 65 en heeft hij mij benaderd voor aanvullend advies. Hoe kan hij het beste achterhalen wat zijn pensioenaanspraken waren? Hij heeft geen Digid-code om via mijnpensioenoverzicht.nl te kijken wat hij heeft opgebouwd.

Rubrieken

Dossiers

Opvoerdatum

22 jul 2015

Laatst gewijzigd

22 jul 2015

Adresgegevens

Fintool
Vlinderweg 2 | Unit 0.24
2623 AX Delft

Telefoon 085 - 111 89 99
Telefax 085 - 111 88 80
E-mail: info@fintool.nl

Fintool bv © 2003/2019. Alle rechten voorbehouden.
Lees graag de leveringsvoorwaarden en het privacy reglement.