Gemiddeld loon
Het gemiddelde loon wordt over het hele jaar berekend. Het loon dat verdiend is, wordt door 261 (het gemiddeld aantal uitkeringsdagen in een jaar) gedeeld. Iemand die bijvoorbeeld na afstuderen aan het werk gaat (start baan 1 juli), heeft op 1 januari daaropvolgend een gemiddeld sv-loon dat slechts de helft is van het feitelijk verdiende loon.
Soortgelijk probleem treedt ook op indien iemand een salarisverhoging krijgt (bijvoorbeeld wegens promotie), of (opnieuw) aan het werk gaat, bijvoorbeeld een herintreder (na bijvoorbeeld sabbatical of mantelzorg).
Woonlastenbeschermer
Vaak volgt de uitkering van een woonlastenbeschermer die van de WW uitkering. Met de (toekomstige) inkorting van de maximale WW-uitkering (24 maanden, tenzij aanvullende CAO afspraken) is vanuit zorgplicht aanvullende informatievoorziening richting de verzekeringnemer wenselijk.
Mogelijk is de hoogte van de woonlastenbeschermer afgestemd op de te verwachten daling van het inkomen (daling naar 70% laatstverdiende loon). In de praktijk is de inkomensdaling forser. Dit vanwege de gemiddelde grondslag die lager uitvalt dan het laatstverdiende loon (mits er sprake is van eerdere salarismutatie).
Bron: Fintool
Garantiedagloon Van baan naar baan en daarna WW
Voorwaarden garantiedagloon als u vanuit de WW gaat werken
Bron: UWV |
Fintool
info@fintool.nl
085 111 89 99