Bevestig uw aanmelding

U ontvangt nu een e-mailbericht van waaruit u uw aanmelding moet bevestigen. Zonder deze bevestiging ontvangt u niet dagelijks actuele en praktische informatie. Doe het gelijk even!

Stuur mij dagelijks actuele en praktische informatie
Bekijk alle diensten
18 aug 2015 Nieuws

Kamervragen over rapport van de Eerlijke Bankwijzer

Minister van Financiën, J.R.V.A. Dijsselbloem, gaat in op Kamervragen over de uitkomsten van het rapport ‘Dutch Banks: Commitments and Progress’ van de Eerlijke Bankwijzer. Volgens Eerlijke Bankwijzer blijkt uit onderzoek dat een aantal banken duidelijke stappen voorwaarts heeft gezet op het gebied van maatschappelijk verantwoord investeren maar ook dat de praktische resultaten van deze stappen niet altijd meetbaar zijn.
  • Dagelijkse e-mail nieuwsbrief
  • Kennisbank met 1000+ artikelen
  • Rekenmodellen en downloads
  • Persoonlijk archief
  • Inclusief Permanent Actueel module!!

Download: "Kamervragen" (Word, 3 pagina's)

Banken
Dijsselbloem constateert dat banken goede initiatieven ontplooien: ze zijn al actief betrokken in de dialoogsessies over transparantie en ze worden dit najaar betrokken bij het vormgeven van de IMVO-convenanten. Dijsselbloem beschouwt deze ontwikkelingen als een indicatie dat banken goede stappen voorwaarts zetten om doelstellingen voor mensenrechten en klimaat te halen.

Verzekeraars
De verzekeringssector onderzoekt momenteel hoe de eigen ‘code duurzaam beleggen’ zich verhoudt tot de OESO-richtlijnen en welke stappen nodig zijn om tot een convenant te komen.

Pensioenfondsen
Met de pensioenfondsen zijn zowel via de pensioenfederatie als ook rechtstreeks gesprekken gevoerd om na te gaan welke stappen inhoudelijk en procesmatig kunnen worden gezet richting een convenant.

Bron: Rijksoverheid

 

Eerlijke Bankwijzer
De Eerlijke Bankwijzer vergelijkt de tien belangrijkste aanbieders van particuliere betaal- en spaarrekeningen op de Nederlandse markt op duurzaamheid. De Eerlijke Verzekeringswijzer vergelijkt het beleid van de tien belangrijkste aanbieders van levensverzekeringen op de Nederlandse markt.

Rubrieken

Dossiers

Opvoerdatum

18 aug 2015

Laatst gewijzigd

18 aug 2015

Adresgegevens

Fintool
Vlinderweg 2 | Unit 0.24
2623 AX Delft

Telefoon 085 - 111 89 99
Telefax 085 - 111 88 80
E-mail: info@fintool.nl

Fintool bv © 2003/2019. Alle rechten voorbehouden.
Lees graag de leveringsvoorwaarden en het privacy reglement.