Neem nu een abonnement op Fintool.nl
De betrouwbare vraagbaak voor financiƫle dienstverleners.
Abonneren Bekijk alle diensten
24 nov 2015 Nieuws

Extra storting en bandbreedte (eindejaarstips)

Als eindejaarstips wordt vaak gewezen op de mogelijkheid tot een extra storting in een spaarhypotheek / KEW, rekening houdend met de fiscale voorwaarden. Voor een kleine groep polishouders is er de mogelijkheid meer te storten dan de bandbreedte (maximaal 1:10).
  • Dagelijkse e-mail nieuwsbrief
  • Kennisbank met 1000+ artikelen
  • Rekenmodellen en downloads
  • Persoonlijk archief
  • Inclusief Permanent Actueel module!!

Vrijwilig betaalde extra premies
Voor het bepalen van de bandbreedte wordt gekeken naar de premie per verzekeringsjaar. Voor de vaststelling op welk verzekeringsjaar vrijwillig betaalde extra premies betrekking hebben, is het feitelijke tijdstip van betaling van betekenis.

De Belastingdienst keurt goed dat als de verzekeringnemer een vrijwillig voldane premie betaalt binnen één maand vóór het begin van een verzekeringsjaar of binnen twee maanden daarna hij naar keuze de premie geheel of gedeeltelijk aan één van de beide verzekeringsjaren kan toerekenen.

Voorbeeld:
Hoofdvervaldatum 1 januari 2016 (één maand vóór het begin van een verzekeringsjaar), een storting tussen 1 december en 1 maart kan (geheel of gedeeltelijk) verdeeld worden binnen de toegestane bandbreedte.

Hoofdvervaldatum 1 november 2015 (binnen twee maanden daarna) [dus voor <1/1/2016] kan hij naar keuze de premie geheel of gedeeltelijk
aan één van de beide verzekeringsjaren toerekenen. Effectief kan dan een hogere storting gedaan worden dan gebruikelijk is, immers, er kan voor 2 verzekeringsjaren tegelijkertijd gestort worden (mits vorig jaar niet reeds een hoge storting heeft plaatsgevonden).


Let op: het gaat hierbij om de hoofdvervaldatum (1x per jaar), bij maandbetaling is er sprake van een maandelijkse premievervaldatum. Polis is dan ook leidend.

Tip: Stem deze (extra) storting wel vooraf af met de verzekeraar. Fiscaal mag een en ander, praktische uitvoering kan 'hobbel' zijn.

Rubrieken

Dossiers

Opvoerdatum

24 nov 2015

Laatst gewijzigd

24 nov 2015

Adresgegevens

Fintool
Vlinderweg 2 | Unit 0.24
2623 AX Delft

Telefoon 085 - 111 89 99
Telefax 085 - 111 88 80
E-mail: info@fintool.nl
KvK 27256668

Fintool bv © 2003/2022. Alle rechten voorbehouden.
Lees graag de leveringsvoorwaarden en het privacy reglement.