Bevestig uw aanmelding

U ontvangt nu een e-mailbericht van waaruit u uw aanmelding moet bevestigen. Zonder deze bevestiging ontvangt u niet dagelijks actuele en praktische informatie. Doe het gelijk even!

Stuur mij dagelijks actuele en praktische informatie
Bekijk alle diensten
14 apr 2016 Nieuws

Biobased huis met marktpotentie

De wanden zijn afgewerkt met krijtverf, het tapijt is gemaakt van oude visnetten en de elektriciteit komt van plantjes. Alles is duurzaam aan het biobased huis dat minister Kamp op 14 april heeft geopend tijdens de Innovation Expo in Amsterdam. Als initiator hoopt het ministerie met dit voorbeeldhuis de biobased sector een steuntje in de rug te geven.
  • Dagelijkse e-mail nieuwsbrief
  • Kennisbank met 1000+ artikelen
  • Rekenmodellen en downloads
  • Persoonlijk archief
  • Inclusief Permanent Actueel module!!

Innovatie in materiaal én samenwerking
Het biobased huis is gerealiseerd volgens een geheel nieuw concept met producten en diensten van ruim 30 verschillende Nederlandse ondernemers. Naast de toegepaste materialen en installaties is met name ook de samenwerking vernieuwend. De bouwwereld is traditioneel. Samenwerken is er niet vanzelfsprekend. Maar in deze sector van biobased materialen, is duidelijk dat men elkaar nodig heeft. De innovatie zit echt  in het totaalconcept, specifiek in de samenwerking.

ORGA Bouw heeft het huis samen de andere partijen ontwikkeld. Patrick Schreven van ORGA Bouw zegt daarover: ‘We willen laten zien dat je met hout en andere natuurlijke materialen ook eigentijds kunt bouwen. Biobased woningen doen qua moderne architectuur niet onder voor woningen van baksteen, maar zijn wél een stuk duurzamer.’

Nu al te koop
Dat het biobased huis ‘market ready’ zou zijn, was één van de voorwaarden. En dat is gelukt. Dit huis is klaar voor de markt en nu al te vinden op Funda. Afhankelijk van gekozen materialen en grootte, is het te koop vanaf 65.000 euro.

Kwaliteitseisen
Het huis, dat 30 tot 50 vierkante meter groot is, voldoet aan alle kwaliteitseisen. Het is geschikt voor bijvoorbeeld studentenhuisvesting of als woning in een achtertuin van kinderen die voor hun hulpbehoevende ouders willen zorgen. Het kan ook dienen als tijdelijke woning.

Duurzaamheidsambities
De bouw van het biobased huis past bij de duurzaamheidsambities van de Nederlandse overheid. Bouwmateriaal uit biomassa is een duurzame vervanger van bouwmateriaal vervaardigd uit fossiele grondstoffen. Het is momenteel nog een kleine markt, maar wel een markt met veel potentie. Als de sector groeit, is dat ook gunstig voor de Nederlandse economie.

Film over biobased bouwen
Meer over biobased bouwen en het huis in aanbouw (YouTube)

 

Bron: Rijksoverheid

Rubrieken

Dossiers

Opvoerdatum

14 apr 2016

Laatst gewijzigd

14 apr 2016

Adresgegevens

Fintool
Vlinderweg 2 | Unit 0.24
2623 AX Delft

Telefoon 085 - 111 89 99
Telefax 085 - 111 88 80
E-mail: info@fintool.nl

Fintool bv © 2003/2021. Alle rechten voorbehouden.
Lees graag de leveringsvoorwaarden en het privacy reglement.