Bevestig uw aanmelding

U ontvangt nu een e-mailbericht van waaruit u uw aanmelding moet bevestigen. Zonder deze bevestiging ontvangt u niet dagelijks actuele en praktische informatie. Doe het gelijk even!

Stuur mij dagelijks actuele en praktische informatie
Bekijk alle diensten
21 okt 2004 Nieuws

AD: Tandartsverzekering loont niet

Een tandartsverzekering loont niet of nauwelijks. De verzekerde is bij een bezoek aan de tandarts in de meeste gevallen meer kwijt aan premie dan wat de zorgverzekeraar vergoedt. Bovendien keert die doorgaans slechts een deel van de kosten uit, zodat de verzekerde toch nog moet bijbetalen. Dit blijkt uit een onderzoek van het Algemeen Dagblad naar de tandartsverzekeringen, de hoogte van de premies en de hoogte van de vergoedingen.
  • Dagelijkse e-mail nieuwsbrief
  • Kennisbank met 1000+ artikelen
  • Rekenmodellen en downloads
  • Persoonlijk archief
  • Inclusief Permanent Actueel module!!

Sinds 1 januari is voor volwassenen de tandarts uit het basispakket van het ziekenfonds verdwenen.

Van de tien miljoen ziekenfondsverzekerden heeft 84 procent zich op een of andere wijze verzekerd tegen het risico van de tandarts. Veel particulierverzekerden hebben eenzelfde polis. De zorgverzekeraars bieden keus uit 100 aanvullende verzekeringen met tandartsdekking. De premies variëren van 60 tot ruim 700 euro per jaar voor volwassen verzekerden. Dit royale aanbod én de grote onderlinge verschillen maken het volgens het AD voor de consument heel moeilijk om te vergelijken en te kiezen.

 

Om na te gaan in hoeverre de kosten (premies) van de tandartsverzekeringen opwegen tegen de baten (vergoedingen) heeft het AD aan de zorgverzekeraars vier tandartsrekeningen voorgelegd met de vraag welke kosten zij op basis van hun aanvullende verzekeringen vergoeden. De nota's hebben betrekking op een periodieke controle met tandsteenverwijdering (38,50 euro), een wortelkanaalbehandeling (206,90), de plaatsing van een kroon (454,-) en de plaatsing van een kroon op een implantaat (2326,15). Het AD: “Slechts in een op de zes gevallen blijken de zorgverzekeraars bereid de kosten voor 100 procent te dekken. De nota voor een periodieke controle vergoeden ze in een op de drie gevallen volledig. Een wortelkanaalbehandeling in een op de vijf gevallen, de plaatsing van een kroon in een op de zeven gevallen. De nota voor de plaatsing van een kroon op een implantaat komt bij geen enkele zorgverzekeraar voor volledige vergoeding in aanmerking, maar bij speciale omstandigheden (ongeval) kunnen deze kosten (gedeeltelijk) door de hoofdverzekering worden vergoed.”

 

Bron: AD, 21-10-2004

 

Rubrieken

Opvoerdatum

21 okt 2004

Laatst gewijzigd

21 okt 2004

Adresgegevens

Fintool
Vlinderweg 2 | Unit 0.24
2623 AX Delft

Telefoon 085 - 111 89 99
Telefax 085 - 111 88 80
E-mail: info@fintool.nl

Fintool bv © 2003/2019. Alle rechten voorbehouden.
Lees graag de leveringsvoorwaarden en het privacy reglement.