Neem nu een abonnement op Fintool.nl
De betrouwbare vraagbaak voor financiële dienstverleners.
Abonneren Bekijk alle diensten
20 apr 2016 Nieuws

Waarderingsinstructie 2017

De Waarderingskamer heeft een nieuwe Waarderingsinstructie vastgesteld. Deze Waarderingsinstructie geldt vanaf 2017. Om te zorgen dat iedereen zich goed kan voorbereiden is de Waarderingsinstructie ruim tevoren gepubliceerd.
  • Dagelijkse e-mail nieuwsbrief
  • Kennisbank met 1000+ artikelen
  • Rekenmodellen en downloads
  • Persoonlijk archief
  • Inclusief Permanent Actueel module!!

De nieuwe Waarderingsinstructie legt het accent op de interne beheersing en kwaliteitszorg van alle WOZ-werkzaamheden door gemeenten en voor gemeenten werkende samenwerkingsverbanden. De nieuwe Waarderingsinstructie betekent niet dat de WOZ-processen heel anders moeten worden uitgevoerd of dat er hele andere producten moeten worden geleverd.

Kwaliteitszorg betekent dat de gemeente of het samenwerkingsverband aantoonbaar op basis van sturingsinformatie conclusies moet trekken over de kwaliteit van de de WOZ-waarden, en ook over de kwaliteit van de onderliggende gegevens, de gebruikte systemen, de contacten met belanghebbenden etc. In voorkomende gevallen moeten deze conclusies ook leiden tot maatregelen om de kwaliteit te verbeteren. De Waarderingsinstructie ondersteunt deze kwaliteitszorg met beoordelingsprotocollen en zelfevaluaties.

Download: "Instructies" (pdf, 288 pagina's)

* Vanaf pagina 33: "2.3 Modelmatige waardebepaling woningen"

Bron: Waarderingskamer

Lees ook…

Kamerbrief modelmatige waardebepaling

Minister Dijsselbloem schrijft de Tweede Kamer hoe hij een motie uitvoert over het toestaan van modelmatige onderbouwing van de woningwaarde bij minder risicovolle hypotheken in een AMvB.

Rubrieken

Dossiers

Opvoerdatum

20 apr 2016

Laatst gewijzigd

20 apr 2016

Adresgegevens

Fintool

Telefoon 085 - 111 89 99
Telefax 085 - 111 88 80
E-mail: info@fintool.nl
KvK 27256668

Fintool bv © 2003/2024. Alle rechten voorbehouden.
Lees graag de leveringsvoorwaarden en het privacy reglement.