Bevestig uw aanmelding

U ontvangt nu een e-mailbericht van waaruit u uw aanmelding moet bevestigen. Zonder deze bevestiging ontvangt u niet dagelijks actuele en praktische informatie. Doe het gelijk even!

Stuur mij dagelijks actuele en praktische informatie
Bekijk alle diensten
31 mei 2016 Nieuws

Kifid: informatieplicht bij verbouwing

Consumenten woonden vanwege de grootschalige verbouwing niet in de woning. De schade wordt door de verzekeraar vanwege de leegstand niet vergoed. Consumenten verwijten hun assurantieadviseur dat hij hen geen verzekering heeft geadviseerd die dekking bood en dat zij niet op de hoogte waren dat zij niet verzekerd waren bij langdurige leegstand.
  • Dagelijkse e-mail nieuwsbrief
  • Kennisbank met 1000+ artikelen
  • Rekenmodellen en downloads
  • Persoonlijk archief
  • Inclusief Permanent Actueel module!!

In deze procedure staat vast dat de adviseur op de hoogte was van de verbouwing en de ingrijpende aard daarvan. De Commissie is van oordeel dat het niet mogelijk was een verzekering te advisering met dekking bij langdurige leegstand Het had echter op de weg van de Adviseur gelegen om bij Consumenten te informeren naar een mogelijk leegstand. Hij had Consumenten er dan op moeten wijzen dat geen volledige dekking bestond. Consumenten hebben naar het oordeel van de Commissie voldoende aannemelijk gemaakt dat wanneer zij op de hoogte waren van de beperkte dekking, zij het gereedschap niet in het huis hadden laten liggen. Zij zouden, zoals zij ook nu het geval is, het gereedschap meenemen vanaf hun ouderlijk huis. Omdat met deze handelwijze het gereedschap niet ontvreemd had kunnen worden, dient de Adviseur de schade te vergoeden. Vordering van Consument is toegewezen.

Download: "Kifid uitspraak"

 

Bron: Kifid

Lees ook…

Kifid: (onder)verhuur en leegstand woning melden bij verzekeraar

(Onder)verhuur en leegstand van een woning houden een risicoverzwaring in voor de verzekeraar van de in de woning aanwezige verzekerde inboedel en moeten op grond van de verzekeringsvoorwaarden aan de desbetreffende verzekeraar zo spoedig mogelijk, doch uiterlijk binnen 60 dagen, worden gemeld. Verzekeringnemer heeft nagelaten dit te doen, stelt Kifid in haar uitspraak.

Woning in de verkoop en leegstand? Meld het bij de (opstal)verzekeraar.

Uit een uitspraak van Kifid blijkt weer het belang van het tijdig informeren van de verzekeraar (inboedel / opstal) en het wijzen van de verzekeringnemer op de beperkende verzekeringsvoorwaarden bij leegstand. In deze uitspraak wordt de verzekeraar door de consument aangesproken, maar in de praktijk kan de verzekeringsadviseur hier mogelijk (ook) op aangesproken worden, indien niet adequaat geadviseerd wordt.

Rubrieken

Dossiers

Opvoerdatum

31 mei 2016

Laatst gewijzigd

31 mei 2016

Adresgegevens

Fintool
Vlinderweg 2 | Unit 0.24
2623 AX Delft

Telefoon 085 - 111 89 99
Telefax 085 - 111 88 80
E-mail: info@fintool.nl

Fintool bv © 2003/2017. Alle rechten voorbehouden.
Lees graag de leveringsvoorwaarden en het privacy reglement.