Neem nu een abonnement op Fintool.nl
De betrouwbare vraagbaak voor financiƫle dienstverleners.
Abonneren Bekijk alle diensten
11 aug 2016 Nieuws

Duitse rente zakt naar nieuw dieptepunt

De rente op Duitse staatsleningen is maandag tot nieuwe dieptepunten gezakt. Het rendement op 10-jarige staatsleningen van Europa's grootste economie is daardoor nagenoeg geheel verdwenen, terwijl de rente op kortere leningen nog verder onder 0 procent daalde.
  • Dagelijkse e-mail nieuwsbrief
  • Kennisbank met 1000+ artikelen
  • Rekenmodellen en downloads
  • Persoonlijk archief
  • Inclusief Permanent Actueel module!!

Het rendement op de 10-jarige 'Bunds' nam maandagochtend af tot 0,07 procent. Na een kleine opleving in het afgelopen jaar, tot circa 1 procent in oktober, is de rente daarmee nu iets lager dan het historisch lage peil dat in april vorig jaar werd bereikt.

De rente op Duitse staatsleningen voor vijf jaar is nu min 0,4 procent, wat aangeeft dat beleggers geld toeleggen op die leningen.

De waarde van een obligatie en het rendement erop bewegen tegenovergesteld. Een dalende rente wijst op een stijgende waarde en een toenemende vraag naar het schuldpapier.

De ongekend lage rente hangt samen met het stimuleringsbeleid van de ECB en de onzekerheid over de economische groei in Europa en de Verenigde Staten. Die werd maandag gevoed door een onverwacht sterke daling van de orders voor Duitse fabrieken. Die ontvingen in april 2 procent minder bestellingen dan in de voorgaande maand.

Voor het weekeinde werden de economische zorgen al nieuw leven ingeblazen door de onverwacht magere banengroei in de VS in mei.

 

Bron: FD

Rubrieken

Dossiers

Opvoerdatum

11 aug 2016

Laatst gewijzigd

11 aug 2016

Adresgegevens

Fintool

Telefoon 085 - 111 89 99
Telefax 085 - 111 88 80
E-mail: info@fintool.nl
KvK 27256668

Fintool bv © 2003/2024. Alle rechten voorbehouden.
Lees graag de leveringsvoorwaarden en het privacy reglement.