Bevestig uw aanmelding

U ontvangt nu een e-mailbericht van waaruit u uw aanmelding moet bevestigen. Zonder deze bevestiging ontvangt u niet dagelijks actuele en praktische informatie. Doe het gelijk even!

Stuur mij dagelijks actuele en praktische informatie
Bekijk alle diensten
7 sep 2016 Nieuws

Divorce Challenge moet kinderen beschermen bij scheiding

Minister van der Steur heeft dinsdag 6 september de Divorce Challenge gestart door de website www.divorcechallenge.nl te lanceren. Het doel van de Challenge is het aantal vechtscheidingen terug te dringen en de negatieve gevolgen voor kinderen te verminderen. Dit door mensen uit te nodigen goede ideeën tegen vechtscheidingen in te dienen via de website.
  • Dagelijkse e-mail nieuwsbrief
  • Kennisbank met 1000+ artikelen
  • Rekenmodellen en downloads
  • Persoonlijk archief
  • Inclusief Permanent Actueel module!!

Website: www.divorcechallenge.nl

Minister Van der Steur: “We willen iedereen uitnodigen om, bovenop alles wat we al hebben, nieuwe manieren te bedenken om ouders te helpen hun scheiding goed te regelen zodat ze niet in een vechtscheiding terecht komen en de wereld van hun kinderen niet op zijn kop komt te staan.”

Professionals, sociale vernieuwers, en ervaringsdeskundigen kunnen de komende drie maanden voorstellen doen. Het is tegelijkertijd een oproep om over de grenzen van het eigen vakgebied heen te kijken en de samenwerking te zoeken, bijvoorbeeld tussen juristen en hulpverleners. De Divorce Challenge is een nieuwe manier om de kennis, kracht en ervaring van alle partijen te benutten.

Inzendtermijn
De Challenge loopt tot en met 21 november 2016. Daarna worden de inzendingen voorgelegd aan een expertpanel met onder andere de Kinderombudsvrouw, een mediator, een rechter en een hoogleraar familie- en jeugdrecht.  

Dit expertpanel maakt een selectie uit de inzendingen en stimuleert indieners om gezamenlijk te kijken of voorstellen  elkaar kunnen versterken. Zo ontstaan mogelijk nieuwe samenwerkingen. Ook spreken ervaringsdeskundige jongeren zich uit over de inzendingen. Vervolgens kunnen de geselecteerde inzenders hun idee ‘pitchen’. Tijdens  de slotbijeenkomst van 14 december in aanwezigheid van minister Van der Steur, stelt  het panel tenslotte vast welke voorstellen verdere uitwerking verdienen. Het Ministerie van Veiligheid en Justitie helpt deze voorstellen door het bieden van expertise, contacten, of hulp bij het vinden van financiering.

Kinderen
Jaarlijks krijgen zo’n 35.000 kinderen te maken met een echtscheiding van hun ouders. Naar schatting verloopt 10 tot 15% van de scheidingen zo problematisch dat we spreken van een vechtscheiding. Onderzoek wijst uit dat betrokken kinderen vaker problemen krijgen op school, meer crimineel gedrag vertonen, emotionele problemen ervaren, en  later vaker problemen ondervinden in hun eigen relaties.

 

Bron: Rijksoverheid

Lees ook…

Kamervragen over het bericht ‘aantal vechtscheidingen groeit explosief’

Minister van Veiligheid en Justitie, G.A. van der Steur, geeft uitgebreid antwoord op Kamervragen over vechtscheidingen.

Verbetering positie kinderen vechtscheiding

Staatssecretarissen Fred Teeven (Veiligheid en Justitie) en Martin van Rijn (VWS) nemen maatregelen om de penibele positie van kinderen in een vechtscheiding te verbeteren. De bewindspersonen hebben hiertoe plannen opgesteld omdat zij van mening zijn dat kinderen nooit de dupe zouden mogen worden van een vechtscheiding.

Vinex-stellen minder vaak uit elkaar dan gemiddeld

Van iedere duizend stellen die op 1 januari 2014 in een Vinex-wijk woonden, waren er 26 een jaar later niet meer bij elkaar. Landelijk gezien gingen er iets meer stellen uit elkaar. Dit blijkt uit onderzoek van CBS.

Rubrieken

Dossiers

Opvoerdatum

7 sep 2016

Laatst gewijzigd

7 sep 2016

Adresgegevens

Fintool
Vlinderweg 2 | Unit 0.24
2623 AX Delft

Telefoon 085 - 111 89 99
Telefax 085 - 111 88 80
E-mail: info@fintool.nl

Fintool bv © 2003/2019. Alle rechten voorbehouden.
Lees graag de leveringsvoorwaarden en het privacy reglement.