Bevestig uw aanmelding

U ontvangt nu een e-mailbericht van waaruit u uw aanmelding moet bevestigen. Zonder deze bevestiging ontvangt u niet dagelijks actuele en praktische informatie. Doe het gelijk even!

Stuur mij dagelijks actuele en praktische informatie
Bekijk alle diensten
28 sep 2016 Nieuws

Internetconsultatie: Implementatiebesluit richtlijn betaalrekeningen

De richtlijn en daarmee het ontwerpbesluit hebben tot doel om op termijn een effectief en soepel functionerende financiële mobiliteit mogelijk te maken. Hiertoe dienen de vergelijkbaarheid van betaalrekeningdiensten en de daaraan verbonden kosten te verbeteren om het overstappen naar een andere betaalrekening te stimuleren en om te voorkomen dat consumenten die grensoverschrijdend een betaalrekening willen openen en gebruiken, op basis van hun woonplaats worden gediscrimineerd.
  • Dagelijkse e-mail nieuwsbrief
  • Kennisbank met 1000+ artikelen
  • Rekenmodellen en downloads
  • Persoonlijk archief
  • Inclusief Permanent Actueel module!!

Klik hier voor internetconsultatie.

In Nederland boden banken reeds vóór de inwerkingtreding van de richtlijn betaalrekeningen een overstapservice aan voor zowel consumenten als bedrijven. Deze overstapservice voldoet al grotendeels aan de verplichtingen die de richtlijn betaalrekeningen stelt aan een overstapdienst.

Downloads:

 

Bron: Rijksoverheid

Lees ook…

Implementatiewet toegang basisbankrekening

Via een internetconsultatie kan men reageren op een wetsvoorstel dat strekt tot implementatie van de betaalrekeningenrichtlijn. De richtlijn strekt ertoe de toegankelijkheid tot betaaldiensten voor consumenten te verbeteren, de vergelijkbaarheid van tarieven met betrekking tot betaaldiensten voor consumenten te verbeteren en het voor consumenten gemakkelijker te maken om over te stappen naar een andere bank door de inrichting van een overstapservice. Dit wetsvoorstel strekt ter implementatie van de eerste doelstelling.

Rubrieken

Opvoerdatum

28 sep 2016

Laatst gewijzigd

28 sep 2016

Adresgegevens

Fintool
Vlinderweg 2 | Unit 0.24
2623 AX Delft

Telefoon 085 - 111 89 99
Telefax 085 - 111 88 80
E-mail: info@fintool.nl

Fintool bv © 2003/2019. Alle rechten voorbehouden.
Lees graag de leveringsvoorwaarden en het privacy reglement.