Steeds meer senioren blijven langer in hun eigen huis wonen, terwijl de vraag naar zorg en de behoefte aan een aangepaste woning toeneemt. Hoe kun je hun wooncomfort verhogen? Wat is er mogelijk, hoe ingrijpend is dat en wat kost het?
Op de website langerthuisineigenhuis zijn de uitkomsten van de onderzoeken naar haalbare aanpassingen weergegeven. Het doel is de naoorlogse woningvoorraad geschikt te maken voor een vergrijzende bevolking.
De oplossingen per woningtype uit de periode 1950 – 1970 zijn op een rij:
Voor het eerst zijn per regio, per gemeente en soms zelfs per wijk cijfers over de betaalbaarheid en beschikbaarheid van woningen in de sociale huursector in één overzicht te bekijken. Dit jaar ligt in de Lokale Monitor Wonen de nadruk op gegevens rond sociale huurwoningen van woningcorporaties en de huurders van deze woningen.
De komende jaren wordt de monitor uitgebreid met gegevens over particuliere huurwoningen, koopwoningen en wonen met zorg en begeleiding.
Deze publicatie op basis van het Woononderzoek Nederland (WoON) 2015 handelt over de consequenties van de vergrijzing (de toename van het aantal ouderen) en extramuralisering (meer zelfstandig wonen, ook met beperkingen) voor de woningmarkt.
Als professioneel financieel adviseur moet en wilt u bijblijven en dat het liefst in zo weinig mogelijk (kostbare) tijd. Dat kan nu met Fintool.nl! Meld u nu aan als abonnee en krijg direct toegang tot de Kennisbank en Helpdesk.