MijnFintool

Nieuws

Fusie van De Letselschade Raad en Stichting Keurmerk Letselschade per 1 januari 2017

De Stichting Keurmerk Letselschade gaat per 1 januari a.s. door middel van fusie op in De Letselschade Raad. Door samenvoeging van de bestaande Registers GBL (Gedragscode Behandeling Letselschade) en GOMA (Gedragscode Medische Incidenten; betere afwikkeling Medische Aansprakelijkheid) van De Letselschade Raad en het Keurmerk Letselschade ontstaat per 1 januari 2017 één overkoepelend kwaliteitsstelsel voor professionele letselschade dienstverleners. Dit nieuwe 'Register Letselschade' vervangt de drie bovengenoemde huidige registers.

De samenvoeging tot één register heeft een aantal voordelen. Niet alleen mensen met letselschade vinden zo gemakkelijker gekwalificeerde dienstverleners, maar ook voor de branche zelf betekent dit een vereenvoudiging. De samenvoeging beoogt ook kwaliteitsverbetering en innovatie.
Een onafhankelijke commissie wordt verantwoordelijk voor de ontwikkeling en het beheer van het nieuwe register. Daarnaast is deze commissie verantwoordelijk voor de toelating van nieuwe organisaties in het Register en voor toetsing van de ingeschreven organisaties aan de kwaliteitseisen. De kwaliteitseisen zijn gebaseerd op de gedragsregels van de GBL, de aanbevelingen van de GOMA en het Reglement van het Keurmerk Letselschade.

Website

Het Register Letselschade is vanaf februari 2017 digitaal te raadplegen via www.deletselschaderaad.nl.

Duidelijkheid voor mensen met letselschade

Voor mensen met letselschade betekent dit, dat zij op één locatie en in één register betrouwbare dienstverleners op het gebied van letselschade kunnen vinden. Hiermee is direct duidelijk welke de gekwalificeerde organisaties en personen zijn en aan welke eisen zij voldoen.

Kwaliteit, innovatie en minder administratieve en financiële lasten

Daarnaast wordt met deze bundeling van de krachten ingezet op verdere kwaliteitsverbetering van de letselschadebranche. In de huidige situatie beheert elk kwaliteitssysteem de resultaten van de audits apart. In de nieuwe situatie ontstaat veel meer overzicht en is het makkelijker om analyses te maken van het functioneren van de branche. Daaruit kunnen trends worden gedistilleerd waarmee innovaties een impuls kunnen krijgen.

Bron: De Letselschade Raad

Modules & dossiers

Opvoerdatum

30 dec 2016

Laatst gewijzigd

30 dec 2016

Reacties

Er zijn (nog) geen reacties op dit artikel

Reageren? Graag eerst inloggen.

Permanent Actueel met Fintool?

Als professioneel financieel adviseur moet en wilt u bijblijven en dat het liefst in zo weinig mogelijk (kostbare) tijd. Dat kan nu met Fintool.nl! Meld u nu aan als abonnee en krijg direct toegang tot de Kennisbank en Helpdesk.
Lees verder

Fintool bv © 2003/2025. Alle rechten voorbehouden.
Lees graag de leveringsvoorwaarden en het privacy reglement.

1
1