Bevestig uw aanmelding

U ontvangt nu een e-mailbericht van waaruit u uw aanmelding moet bevestigen. Zonder deze bevestiging ontvangt u niet dagelijks actuele en praktische informatie. Doe het gelijk even!

Stuur mij dagelijks actuele en praktische informatie
Bekijk alle diensten
7 feb 2017 Nieuws

Meer keuzevrijheid bij inloggen op Mijn Belastingdienst

De Belastingdienst is opnieuw een pilot gestart met inloggen op Mijn Belastingdienst. Mensen kunnen naast DigiD ook inloggen met iDIN en Idensys. Daarmee is de Belastingdienst de eerste overheidsorganisatie die deze keuzes aanbiedt. In totaal kunnen 300.000 mensen deelnemen aan de pilot.
  • Dagelijkse e-mail nieuwsbrief
  • Kennisbank met 1000+ artikelen
  • Rekenmodellen en downloads
  • Persoonlijk archief
  • Inclusief Permanent Actueel module!!

iDIN is een inlogmethode via de bank. Zoals mensen inloggen voor internetbankieren loggen ze dan ook in bij Mijn Belastingdienst. De volgende banken nemen deel: ABN AMRO, ASN Bank, ING, Rabobank, RegioBank, SNS Bank en Triodos Bank. Inloggen via Idensys kan ook. Dit zijn verschillende inlogmiddelen die het bedrijfsleven ontwikkelde in samenwerking met de overheid zoals SecureIdentity, CreAim, DigIdentity en KPN.

Veilig en betrouwbaar

Doel van de pilot is in 2017 te onderzoeken of deze mogelijkheden, naast het vertrouwde DigiD, meer gemak, veiligheid en betrouwbaarheid bieden bij de digitale aangifte of het doorgeven van wijzigingen. DigiD blijft bestaan als publieke inlogmethode die nog steeds voldoet aan alle eisen.

Vorig jaar hebben de overheid en het bedrijfsleven de verschillende inlogmiddelen getest. De resultaten van deze testen waaraan de Belastingdienst meedeed zijn positief. Daarom wil het kabinet het aanbieden van meerdere inlogmiddelen gaan invoeren . De Tweede kamer is akkoord gegaan met vervolgpilots.

Best passend

Mensen kiezen wat hen het beste past: inloggen met DigiD, iDIN of Idensys. Iedereen is vrij om het inlogmiddel te kiezen dat voor hem het gemakkelijkste is. Zoals het middel dat iemand bijvoorbeeld al gebruikt voor het inloggen bij banken of zorginstellingen.

De verschillende inlogmiddelen zijn ook bruikbaar voor mensen die in het buitenland wonen en niet over een DigiD beschikken. De afhankelijkheid van één manier van inloggen verdwijnt en daardoor neemt de gevoeligheid voor storingen af.

Strenge eisen

Banken, deelnemende bedrijven en Belastingdienst wisselen alleen gegevens uit die nodig zijn voor de identificatie. Financiële of andere gegevens worden niet gedeeld. Alle inlogmiddelen moeten aan strenge wettelijke eisen voldoen op het gebied van privacy, veiligheid en gebruiksvriendelijkheid. Alleen dan kunnen zij gebruikt worden voor inloggen bij de overheid en andere organisaties die het Burgers

Lees ook…

Online identificeren met iDIN

iDIN wordt breed beschikbaar voor bedrijven en instellingen met online diensten. Miljoenen consumenten kunnen straks makkelijk en veilig inloggen en zich identificeren bij online dienstverleners, webwinkels en instellingen die iDIN op hun websites aanbieden. iDIN geeft organisaties zekerheid over de identiteit van hun online klanten. iDIN is de online identificatie- en inlogdienst die de Nederlandse banken samen met Betaalvereniging Nederland hebben ontwikkeld.

Rubrieken

Dossiers

Opvoerdatum

7 feb 2017

Laatst gewijzigd

7 feb 2017

Adresgegevens

Fintool
Vlinderweg 2 | Unit 0.24
2623 AX Delft

Telefoon 085 - 111 89 99
Telefax 085 - 111 88 80
E-mail: info@fintool.nl

Fintool bv © 2003/2017. Alle rechten voorbehouden.
Lees graag de leveringsvoorwaarden en het privacy reglement.