Bevestig uw aanmelding

U ontvangt nu een e-mailbericht van waaruit u uw aanmelding moet bevestigen. Zonder deze bevestiging ontvangt u niet dagelijks actuele en praktische informatie. Doe het gelijk even!

Stuur mij dagelijks actuele en praktische informatie
Bekijk alle diensten
17 feb 2017 Nieuws

Identificeren voor Mijnverzekeringenopeenrij.nl

Consumenten moeten zich straks bij het aanmaken van een account op Mijnverzekeringenopeenrij.nl eenmalig online identificeren met iDIN, Idensys of iDeal. Doordat de identiteit van de gebruiker wordt vastgesteld, is de kans dat iemand anders per ongeluk of opzettelijk toegang krijgt tot zijn verzekeringen tot een minimum teruggebracht. Daarnaast wordt het koppelen van verzekeringen aan je overzicht eenvoudiger.
  • Dagelijkse e-mail nieuwsbrief
  • Kennisbank met 1000+ artikelen
  • Rekenmodellen en downloads
  • Persoonlijk archief
  • Inclusief Permanent Actueel module!!

"We hebben straks te maken met verzekeringsgegevens van veel consumenten en proberen daarom het systeem zo veilig en eenvoudig mogelijk te maken. Daarbij is een extra identificatiestap noodzakelijk, maar we zijn ervan overtuigd dat consumenten hier het belang van inzien”, zegt programmamanager Peter Vogelsang.

iDIN

iDIN is in 2016 gelanceerd als een nieuwe dienst van de Nederlandse banken waarmee consumenten zich kunnen identificeren met de vertrouwde inlogmiddelen van hun eigen bank. “Helaas mogen wij geen gebruikmaken van DigiD, maar iDIN is qua gemak, functionaliteit en veiligheid beter”, aldus Vogelsang. Naast iDIN kunnen consumenten ook kiezen om zich veilig en makkelijk te identificeren met Idensys of iDeal.

Koppelcode verdwijnt

Voorheen was het idee dat deelnemers aan Mijnverzekeringenopeenrij aan elke consument koppelcodes zouden aanleveren die consumenten invoeren om hun verzekeringen te koppelen. Dat is nu niet meer nodig omdat de identiteit van de consument is vastgesteld. Consumenten kunnen straks hun verzekeringen koppelen door per verzekeraar en gevolmachtigde hun polis- of relatienummer in te voeren. Vogelsang: “Consumenten hoeven dus niet meer te wachten op koppelcodes, maar kunnen direct aan de slag.”

De lancering van Mijnverzekeringenopeenrij staat gepland in het derde kwartaal van 2017. Consumenten kunnen dan veilig en eenvoudig één online overzicht van al hun verzekeringen krijgen.

Bron: Verbond van Verzekeraars

Lees ook…

Steeds meer Verzekeringskaarten online

Het aantal Verzekeringskaarten dat online staat, neemt gestaag toe. En dat geldt ook voor het aantal bezoekers. Verzekeraars moeten vanaf 1 januari 2017 voor 15 producten een Verzekeringskaart op hun website hebben staan.

Mijnverzekeringenopeenrij.nl al voor start succesvol

De verzekeraars die zich tot nu toe hebben ingeschreven voor Mijnverzekeringenopeenrij.nl vertegenwoordigen al 80 procent van de Nederlandse particuliere markt. En dat percentage groeit gestaag door. Hiermee is de website hard op weg om alle verzekeringen aan te sluiten voordat deze gelanceerd wordt voor consumenten.

Rubrieken

Dossiers

Opvoerdatum

17 feb 2017

Laatst gewijzigd

17 feb 2017

Adresgegevens

Fintool
Vlinderweg 2 | Unit 0.24
2623 AX Delft

Telefoon 085 - 111 89 99
Telefax 085 - 111 88 80
E-mail: info@fintool.nl

Fintool bv © 2003/2020. Alle rechten voorbehouden.
Lees graag de leveringsvoorwaarden en het privacy reglement.