De gewijzigde uitkering is, anders dan in de wettelijke regeling, niet aan een maximum gebonden: in het eerste half jaar bedraagt die 75 procent van het laatst verdiende loon – ongeacht of de werknemer in salarisschaal zeven of schaal vijftien zit – en de achttien maanden daarna 70 procent. Pas in het derde jaar is de uitkering niet hoger dan 70 procent van het hoogste salaris in schaal twaalf.
Als de ww-uitkering verbruikt is, heeft de werknemer nog maximaal 34 maanden recht op een aansluitende uitkering van 70 procent van het laatstverdiende loon, eveneens gemaximeerd op salarisschaal twaalf.
Werknemers die tien jaar voordat ze recht hebben op AOW worden ontslagen, krijgen na hun WW een extra aansluitende uitkering tot ze AOW ontvangen. Die is wel iets lager: hooguit 70 procent van het hoogste salaris in schaal tien.
Bron: Punt. Onafhankelijk magazine van Avans Hogeschool
* Aandachtspunt is wat de woonlastenbeschermerverzekering over deze aanvullende CAO bepaling zegt. Loopt duur verzekering gelijk op aan WW + CAO aanvulling, of enkel wettelijke WW duur?
Fintool
info@fintool.nl
085 111 89 99