Bevestig uw aanmelding

U ontvangt nu een e-mailbericht van waaruit u uw aanmelding moet bevestigen. Zonder deze bevestiging ontvangt u niet dagelijks actuele en praktische informatie. Doe het gelijk even!

Stuur mij dagelijks actuele en praktische informatie
Bekijk alle diensten
5 apr 2017 Nieuws

Besluit houdende uitwerking van de voorwaarden voor de terugbetaling van het levenlanglerenkrediet gelijktijdig met een reguliere studielening

Met de Wet studievoorschot hoger onderwijs is een nieuwe leenfaciliteit geïntroduceerd voor de kosten van het les- of collegegeld voor studerenden tot 55 jaar: het levenlanglerenkrediet. Met dit (concept)besluit wordt, conform de uitgangspunten die tijdens de parlementaire behandeling zijn gemeld aan de Tweede Kamer, vastgelegd welke regels gelden wanneer er in de terugbetalingsperiode meerdere studieleningen, waaronder levenlanglerenkrediet, tegelijkertijd moeten worden terugbetaald
  • Dagelijkse e-mail nieuwsbrief
  • Kennisbank met 1000+ artikelen
  • Rekenmodellen en downloads
  • Persoonlijk archief
  • Inclusief Permanent Actueel module!!

Doel van de regeling

Heldere, uitvoerbare en uitlegbare regels vaststellen voor de samenloop van de terugbetaling van verschillende studieleningen, waaronder het levenlanglerenkrediet. Hiermee wordt het voor personen die gebruik willen maken van het levenlanglerenkrediet inzichtelijk welke regels gelden voor de terugbetaling in geval meerdere studieleningen, waaronder het levenlanglerenkrediet, (van zichzelf en/of zijn partner) tegelijkertijd moeten worden terugbetaald en kan de hoogte van het bedrag dat zij maandelijks moeten terugbetalen worden berekend.

Verwachte effecten van de regeling

Met voorgestelde wijzigingen worden de regels voor de terugbetaling in geval van samenloop vastgesteld, zodat eenieder die overweegt gebruik te maken van het levenlanglerenkrediet vooraf weet welke voorwaarden gelden voor de terugbetaling daarvan indien hij of de partner eveneens een reguliere studielening heeft.

Download: "Concept regeling besluit" (pdf, 13 pagina's)

Klik hier voor de internetconsultatie.

Bron: Rijksoverheid

Downloads

Downloads zijn alleen beschikbaar als u bent ingelogd. Log graag in of neem een abonnement.

Lees ook…

Levenlanglerenkrediet

Vanaf het studiejaar 2017-2018 kan men onder bepaalde voorwaarden geld lenen om het collegegeld of lesgeld te betalen. Dit geldt dan als men geen recht meer heeft op een reguliere studiefinanciering (lening, aanvullende beurs en reisproduct). De lening wordt dan door DUO verstrekt.

Rubrieken

Dossiers

Opvoerdatum

5 apr 2017

Laatst gewijzigd

5 apr 2017

Adresgegevens

Fintool
Vlinderweg 2 | Unit 0.24
2623 AX Delft

Telefoon 085 - 111 89 99
Telefax 085 - 111 88 80
E-mail: info@fintool.nl

Fintool bv © 2003/2017. Alle rechten voorbehouden.
Lees graag de leveringsvoorwaarden en het privacy reglement.