Bevestig uw aanmelding

U ontvangt nu een e-mailbericht van waaruit u uw aanmelding moet bevestigen. Zonder deze bevestiging ontvangt u niet dagelijks actuele en praktische informatie. Doe het gelijk even!

Stuur mij dagelijks actuele en praktische informatie
Bekijk alle diensten
25 apr 2017 Nieuws

Rectificatie antwoorden op Kamervraag over het bericht ‘Boeterente aan banden’

Minister Dijsselbloem rectificeert in een brief aan de Tweede Kamer een fout in een eerdere beantwoording van Kamervragen over het bericht ‘Boeterente aan banden’.
  • Dagelijkse e-mail nieuwsbrief
  • Kennisbank met 1000+ artikelen
  • Rekenmodellen en downloads
  • Persoonlijk archief
  • Inclusief Permanent Actueel module!!

Download: "Rectificatie" (pdf, 2 pagina's)

In het gegeven antwoord is opgenomen dat indien in 2017 zekerheid wordt verkregen over de te veel betaalde vergoeding bij vervroegde aflossing in 2016, dit te veel betaalde bedrag in de aangifte inkomstenbelasting over 2016 moet worden opgenomen als negatieve aftrekbare kosten eigen woning. Dit is echter onjuist. Dit bedrag moet in het jaar van terugbetaling – en dit zal veelal 2017 zijn – in de aangifte over dat jaar worden opgenomen als negatieve aftrekbare kosten eigen woning. Dit betreft dan dus de aangifte inkomstenbelasting over 2017.

Belastingplichtigen die de aangifte inkomstenbelasting over 2016 reeds hebben ingediend en hierbij het totaal aan betaalde vergoeding (dus inclusief het te veel betaalde bedrag aan vergoeding) in aftrek hebben gebracht en in 2017 of later zekerheid krijgen over het terug te ontvangen deel, hoeven die aangifte op dit punt dus niet te wijzigen.

Overigens geldt voor de te veel betaalde vergoeding in 2017, omdat in datzelfde jaar zekerheid wordt verkregen over de terugbetaling, dat de te veel betaalde vergoeding in dat jaar niet aftrekbaar is en alleen het terecht in rekening gebrachte bedrag aan vergoeding (betaalde vergoeding verminderd met de latere terugbetaling) in de aangifte inkomstenbelasting over 2017 aftrekbaar is.

 

Bron: Rijksoverheid

Downloads

Downloads zijn alleen beschikbaar voor abonnees. Log graag in of neem een abonnement.

Lees ook…

Kamervragen over boeterente aan banden

Minister Dijsselbloem stuurde de Tweede Kamer de antwoorden op Kamervragen over het bericht ‘boeterente aan banden’.

Rubrieken

Dossiers

Opvoerdatum

25 apr 2017

Laatst gewijzigd

25 apr 2017

Adresgegevens

Fintool
Vlinderweg 2 | Unit 0.24
2623 AX Delft

Telefoon 085 - 111 89 99
Telefax 085 - 111 88 80
E-mail: info@fintool.nl

Fintool bv © 2003/2021. Alle rechten voorbehouden.
Lees graag de leveringsvoorwaarden en het privacy reglement.