Bevestig uw aanmelding

U ontvangt nu een e-mailbericht van waaruit u uw aanmelding moet bevestigen. Zonder deze bevestiging ontvangt u niet dagelijks actuele en praktische informatie. Doe het gelijk even!

Stuur mij dagelijks actuele en praktische informatie
Bekijk alle diensten
16 mei 2017 Nieuws

Pensioen 2025

Het toekomstige pensioenveld hangt niet alleen af van het wettelijk kader. Hoe de speelruimte binnen dat kader zal worden benut, hangt in hoge mate af van de economische omstandigheden, de verschuivingen in vraag en aanbod en de keuzes van sociale partners en deelnemers. In een publicatie gaat PWC nader in op scenario’s voor de toekomst van de pensioensector.
  • Dagelijkse e-mail nieuwsbrief
  • Kennisbank met 1000+ artikelen
  • Rekenmodellen en downloads
  • Persoonlijk archief
  • Inclusief Permanent Actueel module!!

Het toekomstige pensioenveld hangt niet alleen af van het wettelijk kader. Hoe de speelruimte binnen dat kader zal worden benut, hangt in hoge mate af van de economische omstandigheden, de verschuivingen in vraag en aanbod en de keuzes van sociale partners en deelnemers.

Organisaties hebben met andere kansen en uitdagingen te maken wanneer de economie bloeit en de rente hoog is, dan wanneer de economie stagneert en de rente laag is. Het maakt eveneens veel uit of de trend naar individuele regelingen doorzet of dat collectieve regelingen dominant zullen blijven. Daarnaast zal in elk scenario altijd ruimte zijn voor strategische keuzes, een onderscheidende marktbenadering en innovaties. Welke kansen ontstaan, welke keuzes moet een pensioenorganisatie nu maken om later op tijd klaar te zijn voor de nieuwe situatie?

Download: "Pensioen 2025" (pdf, 23 pagina's)


Bron: PWC

Lees ook…

Trendrapport over Fintech

PwC heeft in opdracht van de Nederlandse Vereniging van Banken een rapport geschreven. Met de stabiele en loyale klantenbasis kunnen banken hun voordeel doen met de innovatieve werkwijzen, ideeën en aantrekkelijke nieuwe toepassingen van FinTech-bedrijven. Banken zoeken daarom actief de samenwerking met FinTech ondernemingen en andersom.

Rubrieken

Trefwoorden

Opvoerdatum

16 mei 2017

Laatst gewijzigd

16 mei 2017

Adresgegevens

Fintool
Vlinderweg 2 | Unit 0.24
2623 AX Delft

Telefoon 085 - 111 89 99
Telefax 085 - 111 88 80
E-mail: info@fintool.nl

Fintool bv © 2003/2017. Alle rechten voorbehouden.
Lees graag de leveringsvoorwaarden en het privacy reglement.